Goana dupa “aur”

Spatiul nu mai reprezinta o frontiera pentru Pamanteni, sau cel putin acest “adevar” rezulta din recent creata companie Planetary Resources Inc. Despre James Cameron pe care l-am putea numi fara exagerare “regizorul viitorului”, stim deja ca este un oportunist talentat care isi depaseste in permanenta limitele. De aceasta data, acesta impreuna cu doi miliardari de la Google, si anume Larry Page si Eric Schmidt, dar si alti investitori, incearca sa introduca o noua definitie pentru termenul de explorare spatiala.

Compania Planetary Resources
Google si Nasa implicati in proiect
Larry Page, James Cameron, Eric Schmidt

Compania pe care acestia au infiintat-o va combina explorarea spatiala cu resursele naturale, toate acestea in dorinta de a aduce trilioane de dolari PIB-ului (Produsul Intern Brut) global. De foarte multi ani asteroizii care orbiteaza in apropierea Pamantului au fost studiati amanuntit, datorita gravitatiei slabe o misiune de cercetare sau de prelucrare pe un asteroid ar fi mai ieftina (deoarece nu este nevoie de tehnologii complicate sau de mult combustibil). Metalele pretioase, cum ar fi aurul si platina, sau metalele rare si apa, vor putea fi extrase de pe acesti asteroizi, in acest fel Planeta Mama va putea fi protejata.

spatiul ultima frontiera
asteroizi
asteroizi si sateliti

Am putea crede ca acest proiect tine de domeniul SF-ului, dar daca stam bine sa ne gandim, cate din lucrurile care astazi ne sunt indispensabile nu pareau Stiinta si Fictiune pentru bunicii nostri.

One thought on “Goana dupa “aur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.