Groapa Marianelor cucerita 3D

Groapa Marianelor din Oceanul Pacific reprezinta cea mai adanca zona din scoarta terestra, cu o lungime de aproximativ 2500 km si o adancime de 11200 metri. In anul 1960 aceasta a fost “cucerita” de locotenentul american Don Walsh si oceanograful elvetian Jacques Piccard, dar din cauza presiunii puternice acestia au rezistat doar 20 de minute “in adancuri”.

Don Walsh si Jacques Piccard

Data de 26 Martie anul curent marcheaza finalizarea cu succes a celei de-a doua expeditii, iar James Cameron devine prima persoana din lume care atinge de unul singur fundul oceanului. In cazul in care va intrebati cine e James Cameron, o sa va ofer doua indicii: Titanic si Avatar. Probabil nu exista persoana in aceasta lume care sa nu fi auzit de aceste filme, ele au revolutionat industria cinefila. Regizorul canadian J.C. in varsta de 57 de ani nu este la prima lui scufundare, doar pentru realizarea filmului Titanic acesta s-a scufundat de 12 ori, iar in total de-a lungul vietii a realizat aproximativ 72 de scufundari.

titanic
regizor avatar

Pregatirea pentru aceasta expeditie a durat 7 ani, in acest timp regizorul s-a pregatit intens, atat din punct de vedere fizic cat si psihic, pentru a rezista presiunii uriase pe care avea sa o suporte. Acest proiect a fost posibil prin implicarea regizorului, dar si a postului de televiziune National Geographic si a companiei de ceasuri Rolex. Imaginile filmate in format 3D si monstrele prelevate, ii vor ajuta pe cercetatori sa inteleaga mai bine dezvoltarea “animalelor albe fara ochi”, din acest univers lipsit de lumina si caldura. Nu doar cercetatorii se vor putea delecta admirand aceasta expeditie, filmul documentar va fi difuzat in cinematografe, la televizor, dar si in diferite programe educationale.

james cameron si groapa marianelor
regizorul se scufunda

Chiar daca deja exista “carcotasi” care considera aceasta expeditie o propaganda pentru promovarea lansarii in format 3D a filmului Titanic, eu consider ca nu orice regizor poate suporta timp de 7 ore, intr-o sfera de mici dimensiuni, o presiune puternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.