half is free

Half is Free: prima mea experienta

Pana ieri, de doua ori am vrut sa ajung la Festivalul de Shopping “Half is Free”. Imi imaginam ca o sa vin de acolo cu doua plase mari, pline cu haine, la preturi derizorii.

Andreea Esca stie sa se foloseasca de numele pe care si l-a facut in Romania. Pentru foarte multe doamne si domnisoare este un model de inteligenta, eleganta, rafinament, feminitate.

Ea este cea care a pornit acest concept de festival de shopping (sper sa nu ma insel), in care toate articolele vandute sunt la jumatate de pret. O idee geniala!

Pana acum, fie nu am fost in oras, fie am avut altceva mai important de facut. Motive care m-au tinut departe de acest “paradis” al cumparaturilor.

Festival bine organizat, tineri antreprenori din Romania

Din fericire, aseara, am ajuns si eu la targ, aproape de ora inchiderii (19:00). Cu toate ca mai era doar o ora pana cand se inchidea, era foarte multa lume, multe haine, multi pantofi, posete, chiar si bijuterii.

Cred ca fiecare reprezentanta a sexului frumos isi putea gasi ceva pe gustul ei. Eram oarecum incantata, cu toate ca nu sunt un fan al aglomeratiei. Entuziasmul a tinut pana cand am inceput sa vad preturile.

Stiam deja ca tinerii antreprenori romani de obicei au preturi ridicate. Materialele, prelucrarea lor, publicitatea, totul costa. Sunt convinsa ca pentru a-ti putea permite sa ai preturi de tipul Zara trebuie sa ai “rulaj”, dar am fost dezamagita de cat de mici erau reducerile (trebuie sa tinem cont de realitatea in care traim).

Half is Free: preturi destul de ridicate

Ori gusturile mele sunt “scumpe”, ori, fiind foarte tarziu, unele produse nu mai erau la reducere. Cam tot ce am vazut avea pret “intreg” sau o oarecare reducere de 30-40%.

Mi-am cumparat o pereche de pantaloni de la Antonia M (nu ii stiam) pe care am dat 129 ron. Nu am intrebat daca pretul era deja redus la jumatate sau nu avea deloc reducere.

Am intrat pe Facebook sa ii caut si nu i-am gasit (nu asa cum aveau ei notat pe cartea de vizita). Dar, dupa o cautare pe Google, i-am descoperit. Pe website nu au pantalonii sau poate nu i-am gasit eu (recunosc ca nu am insistat prea mult).

Nu sunt convinsa ca preturile produselor erau la jumatate

Am cumparat pantalonii mai mult din dorinta de a nu pleca fara nimic acasa, daca tot am ajuns acolo.

O sa raman adepta cumpararii brandurilor deja consacrate, cu toate ca o lunga perioada am vrut sa incerc sa indragesc si eu romancele/romanii care fac ei haine/incaltaminte/bijuterii.

Cu toate ca experienta de aseara nu a fost una pe “gustul” meu, o sa mai merg si data viitoare la acest eveniment (daca voi putea), dar la o ora matinala.

Nu as vrea sa-mi formez o parere gresita asupra acestui eveniment pentru care unii au muncit din greu.

sursa imaginii: http://bit.ly/2lYkyMu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.