halloween

Happy Halloween: voi cum va distrati in aceasta seara?

Happy Halloween! Pentru cei care sarbatoresc. Destul de putini in tara noastra si din cate observ, de regula, doar cei cu copii.

Daca vreti sa cititi mai multe va recomand pagina de wikipedia pentru ca puteti afla de unde a inceput aceasta traditie si ce inseamna “Trick or Treat” sau celebrul dovleac sculptat (Jack-o’-lantern). Am lasat si varianta in limba romana, ca sa nu ma injurati.

In timpul copilariei noastre nu se stia de aceasta sarbatoare a Tuturor Sfintilor. Cu toate astea, imi amintesc de sculptarea dovlecilor.

In copilarie si noi sculptam dovleci

Nu imi amintesc exact in ce noapte sarbatoream, cert este ca toata ziua ne straduiam sa ne facem dovlecii inspaimantatori, fara sa ne vada vecinii.

Le puneam o lumanare de ceara, galbena, si cand se intuneca mergeam de drum si ne ascundeam prin tufisuri. Speram sa treaca cineva pe strada si sa reusim sa ii speriem.

Daca aveam curaj mergeam si pe la geamurile prietenilor si plimbam infricosatorul dovleac. In speranta ca poate-poate va starni panica in casa respectivului.

Ca si fata, sincerca sa fiu, nu prea ma pasiona aceasta sarbatoare. Mai mult imi era frica de intuneric, de cainii vecinilor si de alti baieti din sat care voiau sa ne sperie.

Happy Halloween …

Nu tin minte sa ne fi costumat, dar luam haine inchise la culoare, ca sa se vada doar dovleacul.

De abia in liceu am inceput sa sarbatorim Halloween-ul si sa inteleg ce inseamna. Faptul ca nu se rezuma doar la un dovleac si la decor, costumatie si apoi spectacolul in sine: fie primim dulciuri, fie jucam farse.

Anul acesta am asteptat sa fiu colindata de copiii vecinilor, care de regula veneau. Dar se pare ca nu s-au mai incumetat. Au crescut si ei, nu mai merita sa mearga dupa cateva dulciuri, cand pot avea oricand in timpul anului, trebuie doar sa ceara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.