Imbratisarea “amoroasa” a rochiei

Sex simbolul anilor ’50. Marilyn Monroe, desi aspru criticata atat de-a lungul vietii cat si post-mortem in legatura cu lipsa de inhinitii si imaginea creata, reusesta sa ramana imaginea feminitatii supreme. Rochia pe care actrita a purtat-o in filmul “Seven Year Itch” (semnata William Travilla) a ramas in memoria multor „fashioniste”. Asadar indiferent de continent, apartenenta sexuala, conditie sociala, culoare a pielii sau mod de gandire, rochia alba cu un decolteu adanc care se mula perfect pe formele voluptoase ale divei ramane una dintre emblemele feminitatii, in ceea ce priveste rochia perfecta. Desi designerul a dorit sa pastreze aceasta rochie in memoria actritei, dupa moartea acestuia rochia a fost vanduta pentru suma de 4,6 milioane de dolari (o suma „modica”).

celebra rochie purtata de marilyn monroe
Monroe in Seven Year Itch

Trecem cu pasi mici, dar siguri, de la o frumoasa capodopera vestimentara de non-culoare alba, la una neagra. Premiul pentru cea mai faimoasa rochie neagra nu poate fi acordat decat creatiei lui Hubert de Givenchy, pe care gratioasa Audrey Hepburn a purtat-o in celebrul film “Breakfast at Tiffany’s”. Eleganta care o insotea pe Audrey in cadrul fiecarei aparitii, sustinuta de silueta impecabila (cauzata din nefericire si de problemele de sanatate), au transformat aceasta rochie intr-una din capodoperele care au ramas de-a lungul timpului intiparite in memoria omenirii. Avand in vedere ca Hepburn si-a dedicat o mare parte din viata actiunilor umanitare, rochia a fost scoasa la licitatie pentru o cauza nobila si s-a vandut pentru suma de 462.000 de lire.

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffanys

Daca te numeri printre milioanele de fani ai filmului “Titanic”, atunci cu siguranta nu ai uitat creatia designerului Peterman pe care Kate Winslet a purtat-o si care a ramas una dintre emblemele feminitatii. Adepta unui stil de viata sanatos, englezoaica a luptat mereu impotriva anorexiei, asadar voluptatea si frumusetea devin atuurile sale principale. Pentru a realiza aceasta rochie de culoarea visinei putrede acoperita cu matase si perle cusute manual au fost necesare peste 1000 de ore de munca. Asadar aceasta versiune, care este inspirata dintr-o creatie din epoca Edwardiana, a ramas in inimile tuturor iubitorilor de frumos.

Kate Winslet
Kate Winslet in Titanic

“How to lose a guy in 10 days” este filmul care aduce o unda de “prospetime” adolescentina lui Kate Huston (fiica celebrei Goldie Hawn). Silueta gratioasa si frumusetea angelica sunt puse sublim in evidenta prin culoarea galben-pai si prin croiul impecabil, iar colierul format din diamante de 84 de carate (Harry Winston) ii accentueaza frumusetea. Oricand simti nevoia sa atragi atentia intr-o maniera inocenta poti opta pentru aceasta rochie din matase satinata care se va incadra perfect fiecarui eveniment.

Kate Huston
Kate Huston in How to lose a guy in 10 days

O incursiune unica in universul elegantei si al rafinamentului pe care regizorul Joe Wright o transpune elocvent in filmul “Atonement”. Keira Knightley ne “vrajeste” prin rochia de culoarea smaraldului, fara spate pe care o poarta cu atata eleganta. Fiecare miscare pe care o face celebra actrita este transpusa ireal prin forma de fluture pe care rochia o imprima siluetei. Nu ai cum sa ramai imuna la acest spectacol al feminitatii, asadar inca o data inspiratia din anii ’30 reuseste sa ne uimeasca intr-o maniera placuta orgoliul feminin.

keira knightley
keira knightley in atonement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.