motiv

In podul casei: cateva amintiri si o noua descoperire!

In copilarie urcam destul de des in podul casei. Cu toate ca nu-mi facea placere. De obicei pentru ca trebuia sa luam cate ceva de acolo si imi ajutam parintii.

Cu toate ca singura nu urcam nici daca trebuia, ajunsa acolo imi placea foarte mult.

Mirosul de lemn si putin praf, caldura permanenta si lucrurile vechi. Pentru ca podul casei era inca de pe vremuri locul in care fiecare familie isi depozita lucrurile vechi sau cele pe care nu le mai folosea.

In urma cu doar cateva zile am facut din nou o astfel de “vizita”. Amintirile din copilarie nu mai coincid cu cele din prezent. Fie atunci era mult mai interesant, fie acum nu mai avem lucruri.

Nu mai sunt decat prea putine obiecte adunate. Mi-a placut sa gasesc tablita de inmatriculare a carutei vechi a strabunicului.

Ce gasesti in podul casei

Mi-au trecut prin cap o multime de povesti din perioada in care mergea cu mere sau cartofi “la tara”. Adica in alte sate din zona de campie, unde le vindea la schimb pe porumb si/sau grau.

Nu aveau bani, mergeau cu carutele trase de boi sau cai si faceau schimb de cereale sau legume. Ce le lipsea lor aveau ceilalti si viceversa.

Era mai simpla viata, din punct de vedere al stresului. Exista si atunci stresul ca nu aveai ce manca, dar dorinta de a avea mai multe, totul, nu era atat de puternica.

Si uite cum voiam sa scriu despre una si m-am luat cu alta.

Urcand in pod mi-am amintit de oroarea copilariei mele, si anume soarecii. Cate nopti mi-au mancat aceste nastrusnice rozatoare, nu-mi pot imagina. Dar foarte multe.

De la soareci am ajuns la depanat amintiri

Pentru ca cerealele se depozitau in pod, ii auzeam toata noaptea cum umbla de colo-colo in incercarea de a se hrani si inmulti.

Iar cand nu mai erau “bucate”, nu era problema, se hraneau chiar si cu ciment si caramida si isi faceau galerii ca sa ajunga in casa.

Ei bine, ar exista se pare o solutie pentru combaterea acestor rozatoare. Lacrimile puilor de soareci se pare ca functioneaza ca si un inhibitor pentru sex. Iar in acest fel nu s-ar mai inmulti.

Interesant, nu-i asa?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.