avort

In Romania anului 2016 din 1000 de sarcini jumatate sunt avorturi

Aproape jumatate dintre sarcinile de la noi din tara sunt avorturi! Mai exact din 1.000 de sarcini, 480 sunt avorturi. Nu am “inventat” eu numerele astea, sunt date furnizate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii!

Trist sau imbucurator? Nu am decis inca spre ce “traire” sa ma indrept!

Este trist faptul ca ne situam in topul clasamentului European in ceea ce priveste rata avorturilor!

Este trist faptul ca mare parte dintre aceste avorturi sunt facute de tinere pana in 20 de ani!

Este si mai trist faptul ca educatia sexuala lipseste cu desavarsire din educatia tinerilor din Romania.

La noi in tara nu se vorbeste despre sex, despre ceea ce e normal sau anormal, despre ceea ce ar trebui sa stie fiecare femeie.

In Romania anului 2016 educatia sexuala lipseste cu desavarsire

In Romania anului 2016 educatia sexuala este inca un subiect tabu, la noi inca se mai “dau ochii peste cap” cand cerem un prezervativ din farmacie. La noi inca se mai chicoteste atunci cand se aud diferite cuvinte “deochiate” sau atunci cand cineva isi exprima deschis dorintele.

Asadar, este trist ca fetele raman gravide la varste fragede si este trist ca nu stiu sa foloseasca metode contraceptive.

Dar, daca privim partea buna a lucrurilor, este bine ca jumatate dintre sarcini sunt avorturi. Este bine pentru ca nu toata lumea trebuie sa fie mama. Cu atat mai putin o fata de 15-16-17 sau 18 ani.

Nu fiecare femeie trebuie sa fie mama

Trebuie sa evoluam. Trebuie sa invatam ca a face sex nu mai este sinonim cu a face copii. Trebuie sa invatam ca nu orice femeie este “nascuta” sa fie mama. Trebuie sa invatam, probabil cel mai important, ca nu orice femeie trebuie sau merita sa fie mama!

Trebuie sa intelegem ca a fi mama inseamna a fi formatoarea unui caracter. In cea mai mare parte va fi vina ta, ca si mama, daca ai crescut un tembel, un inadaptat social sau o “paria” a societatii.

Trebuie sa invatam ca exista numeroase metode contraceptive, pe care le putem folosi cu incredere. Trebuie sa invatam ca este important sa ne cunoastem corpul. Controlul la un medic ginecolog, pentru noi, femeile, trebuie sa fie “rutina”.

Alaturi de un medic specialist putem opta pentru o metoda contraceptiva eficienta astfel incat sa nu ne punem sanatatea in pericol si sa avem o viata sexuala normala.

Dar noi, femeile din Romania, mergem la ginecolog doar cand avortam sau nastem, cam asta “spun” statisticile. Este destul de trist! Spune multe despre cat de “evoluati” suntem. Cea mai mare rata a avorturilor!

sursa imaginii

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.