diete

In Romania se mai si moare din cauza dietelor!

Probabil ati citit si voi deja despre femeia din Vaslui care a murit dupa ce a urmat o “geniala” dieta.

Doamna avea 45-50 de ani si a urmat o dieta pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar, pe care l-a combinat cu apa minerala si struguri. Din cate imi pot imagina ii oferea senzatia de satietate si consuma “putine calorii”.

Ca si rezultat final a reusit sa slabeasca “definitiv”, pentru ca i-au perforat intestinele, a fost operata, si-a revenit si apoi inainte sa iasa din spital a facut infarct si a murit.

Cu dietele nu e de joaca!

Cred ca de-a lungul vietii am scris despre toate dietele posibile (cu toate astea despre cea cu bicarbonat si struguri nu auzisem). Am scris destul de multe recenzii despre diete si am ajuns la o singura concluzie. Nu exista nicio dieta buna!

Chiar daca mergeti la un nutritionist si respectiva persoana va face un meniu personalizat, nimeni nu o sa va recomande ceva ce este si bun pentru sanatatea voastra. Poate este util pentru silueta, dar nu neaparat pentru sanatate.

Informativ: nutritionistii adevarati sunt greu de gasit (in tara noastra cred ca sunt inexistenti). Teoretic ei trebuie sa-ti faca un set complet de analize si sa-ti gandeasca meniul in functie de propriile tolerante, buget, varsta, sex, activitati zilnice, etc.

Daca cititi putin cum am evoluat noi, ca sa ajungem intelectii din ziua de azi, o sa va dati seama ca am invatat sa mancam tot ce ne ofera natura. Am invatat chiar si sa gatim, astfel incat sa digeram mai bine anumite mancaruri.

Echilibru, moderatie, diversitate, gandire pozitiva!

Un organism perfect sanatos nu a existat niciodata si nici nu va exista. Corpul nostru se “muleaza” vietii pe care o traieste si alimentelor pe care le primeste.

Trebuie sa invatam sa gasim un echilibru in tot ceea ce facem si consumam. Asta este cea mai buna dieta si cel mai bun stil de viata. Moderatie si echilibru.

Adica putem manca de toate, trebuie insa sa fie din toate categoriile alimentare, sa facem suficienta miscare si sa ne odihnim pe masura.

Daca eliminam si stresul si gandim pozitiv, atunci reusim chiar si sa fim fericiti, intr-un corp sanatos si, de ce nu, suplu!

sursa imaginii: http://bit.ly/2gySoUi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *