animalele ar putea avea un limbaj

In viitorul apropiat vom fi capabili sa intelegem animalele

In mai putin de 10 ani vom fi capabili sa intelegem ceea ce ne “spun” animalele. Pare ceva de domeniul fantasticului, iar pentru noi, toti cei care avem un animal de companie langa, pare ceva “magic”.

Sa poti intelege ce iti transmite patrupedul de langa tine este ceva ce depaseste imaginatia (cel putin pe a mea).

Frank, pug-ul care vorbeste

Va amintiti de Frank, pug-ul din “Men in Black” (a avut un rol mai important in al doilea film). Acesta era un extraterestru “captiv” intr-un corp de pug.

Cu toate ca atunci probabil am vazut prima data un pug, nu am ramas impresionata “pana la lacrimi”. Adica sunt genul care iubeste animalele in general, nu in particular.

“Dragostea” asta “oarba” a aparut atunci cand am realizat ca “jumatatea” mea nu e “atrasa” la fel ca si mine de animale. Si atunci, am realizat ca visul de a avea un caine in casa probabil nu va deveni realitate.

Se pare insa ca am avut nitel noroc. Cand a inceput nebunia cu cainii brahicefali, de tip buldogi francezi, pugi, a inceput si A. sa ii aprecieze.

Vom fi capabili sa intelegem ceea ce ne “spun” animalele?

Oamenii se impart in doua categorii, atunci cand vine vorba de pugs/mops/carlino. Unii ii considera foarte urati, altii adorabili. Iar A. (my better half), spre norocul meu, se inscrie in categoria celor care ii considera adorabili.

Si uite asa, in urma cu 4 ani si jumatate, ne-am achizitionat si noi o minunatie de catel care ne-a schimbat viata. In cea mai mare parte a timpului in bine.

Se pare ca un cercetator (de la Universitatea din Arizona de Nord) va folosi inteligenta artificiala pentru a traduce vocalizele si expresiile faciale ale animalelor.

Toate acestea vor forma un limbaj pe care noi, posesorii de animale, il vom putea intelege. Mai exact, vom stii ceea ce vrea sa ne transmita cainele sau pisica pe care il/o avem langa.

Cu astfel de vesti bune parca iti doresti sa treaca mai repede timpul.

sursa imaginii: http://bit.ly/2Bzh1rx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.