alimentatie si miscare

Inca este la moda sa fii gras si frumos

In mediul rural a ramas inca la moda sa fii “gras si frumos”. Si nu doar la tara, ci si in orasele mici, in familiile delasatoare (care nu comunica, care nu se iubesc) sau in cele care nu stiu sa aleaga corect ceea ce consuma (atat intelectual, cat si fizic).

Cam asta este, pe scurt si in linii mari, parerea mea.

Consider ca educatia si mai ales lipsa ei, duce la persoane care au probleme cu greutatea. Sunt foarte rare cazurile in care persoanele supraponderale au si probleme adevarate de sanatate.

Nu poti sa dai vina pe sarcina pentru faptul ca ai ramas cu kilograme in plus, oricum le aveai dinainte.

Nu poti da vina pe lipsa timpului liber pentru gatit, cand salatele si mancarea sanatoasa nu au nevoie de ore in sir petrecute in bucatarie.

Nu poti da vina pe orice pentru faptul ca nu te intereseaza propria persoana. Si mai ales, nu poti sa-ti reversi frustrarile pe altii, doar pentru faptul ca tu atat poti face.

In tara noastra aproape toti barbatii casatoriti sau intr-o relatie stabila sunt grasi (sau se imbraca oribil – prost gust). Sa nu mai amintesc faptul ca mai sunt grasi pana si cei necasatoriti, dar cu bani.

Dar parca grasimea in randul barbatilor nu ma “scarbeste” asa de mult, in comparatie cu cea feminina. Nu stiu de ce, dar cand vad femei supraponderale ma apuca “nebunia”.

Asociez femeia cu cea care formeaza un caracter (atunci cand este mama/bunica) sau cu cea care uneste familia.

Femeia, pentru mine, este intruchiparea frumusetii, inteligentei, puritatii, perfectiunii, bunatatii. De la un barbat nu am atat de multe pretentii.

Cand vad o femeie grasa, urata, proasta, delasatoare, nesimtita, tupeista, imi vine sa-mi “iau campii”.

De ce nu putem avea grija de noi? De ce nu ne dorim sa fim cea mai buna versiune a noastra? De ce nu putem sa ne dorim sa fim cele mai bune?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2rnJbS9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.