incalzirea globala

Incalzirea globala: un factor decisiv pentru longevitatea Terrei

Incalzirea globala. Cauza multor probleme ale societatii in care traim. Probabil si cauza principala a “mortii” lente, dar sigure, a planetei noastre.

Am exploatat de mii de ani planeta, din dorinta de a trai, de a ne inmulti. Apoi dorintele noastre au devenit tot mai mari, diversificate.

Si am ajuns astazi sa traim intr-o societate axata pe consum. Din punctul meu de vedere, in prezent facem cam 10% bine si restul rau.

Incalzirea globala si multi ati factori negativi

Cu siguranta poluarea planetei si distrugerea progresiva a ecosistemelor nu s-a intamplat peste noapte. Au fost si cativa factori externi pe care nu i-am putut controla, de tipul eruptiilor vulcanice.

Dar, per total, noi suntem de vina pentru faptul ca ramanem fara resurse. Schimbarea climei, disparitia anumitor animale, poluarea masiva.

Nu stiu exact cati ani vom mai trai in acest fel. Sa zicem, in aceasta formula.

Poate fi mult sau putin. Probabil exista anumite studii, estimari, dar noi nu vom putea stii. Noi, majoritatea.

Citeam un studiu despre faptul ca in ultimii ani cresterea temperaturilor a dus la inmultirea insectelor daunatoare in randul culturilor (grau, porum, orez).

Poate nu pare ceva important, la prima vedere. Dar este foarte important. Imaginati-va ce ati mancat azi.

Fa bine, daca poti si stii!

Orice consumam are la baza aceste culturi. Indiferent de regimul alimentar ales. Doar daca consumam doar legume, fructe si peste sau fructe de mare.

Dar in aceasta categorie cred ca sunt destul de putine persoane.

Distrugem planeta, nepasandu-ne de viitor. Eu nu am copii, probabil ar trebui sa-mi traiesc viata nepasandu-mi ca las in jurul meu haos.

Dar voi? Majoritatea? Cei care aveti urmasi. Cei care va chinuiti sa le oferiti un viitor mai bun. De ce distrugeti cu intentie sau din nepasare?

Nu trebuie sa trecem dintr-o extrema in alta, trebuie doar sa invatam sa facem si cate un bine, din cand in cand macar.

sursa imaginii: https://bit.ly/2PZqCQZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.