turisit

Incercam sa vizitam si Romania?!

Am mai scris despre faptul ca romanii au cam uitat sa viziteze si judetul Hunedoara. Care are si el cateva obiective turistice unice in tara, care merita vazute cel putin o data in viata.

Din fericire, incet, an de an, incepe sa se schimbe situatia si pentru hunedoreni.

Muzeul Aurului din orasul Brad a fost renovat si acum ne putem bucura de conditii “europene”. Cetatea din Deva am inteles ca a fost si ea renovata (inca nu am vizitat-o).

Rezervatia de zimbri este intr-o stare buna, iar Castelul Huniazilor este si el demn de cei mai aprigi turisti (am ramas placut surprinsa in luna iunie cand am fost pentru ca erau foarte multi straini).

Am citit ca de ieri, vineri – 27 octombrie, a fost redeschisa si cetatea Sarmizegetusa-Regia, mai exact ruinele ei, ceea ce ma bucura. De cateva luni cred ca era inchisa, stiu ca am trecut de 2 ori pe acolo si era inchis pentru renovari.’

Este cumva normal sa nu ne dorim sa vizitam obiective turistice la care ajungem greu pentru ca drumurile sunt distruse. Sa nu ne dorim sa ajungem in zone in care cazarea lasa de dorit, mancarea este de slaba calitate si scumpa.

Cand te gandesti ca poti merge sa vizitezi alte tari cu acelasi buget, de ce sa alegi Romania. Inteleg aceasta mentalitate si nu o condamn.

Pentru nostalgici, pentru cei care vreau sa isi invete copiii ce inseamna tara asta din toate punctele de vedere, pentru toti acestia merita sa mai scriem si despre obiectivele turistice de prea mult uitate.

Si nu doar cele din judetul Hunedoara sunt in situatia asta, foarte multe din tara au ajuns in paragina sau fara vizitatori.

Sa incercam ca macar din cand in cand sa le acordam o sansa. Sa incercam sa ne gasim si acea iubire de tara pe care am uitat-o.

sursa imaginii: http://bit.ly/2yRZQnL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.