decizii

Incredere: un sentiment tot mai greu de dobandit in zilele noastre

Incredere. In cine poti avea incredere in zilele noastre? Ceva ce ar trebui sa fie atat de simplu a ajuns sa fie a naibii de complicat.

Sunt momente in care tot ceea ce simtim depinde de relatiile pe care le avem cu oamenii din jur. Daca suntem fericiti sau nu, depinde doar de cei alaturi de care ne traim viata.

Sunt convinsa ca si voi ati trait sau simtit asta cel putin o data in viata. Cu toate ca nu ne gandim la asta sau ca nu ne place sa credem in asa ceva.

Incredere … un sentiment unic

Este dificil sa nu ne pese de ceea ce zic sau fac oamenii din jurul nostru. De marea majoritate nu ne pasa, iar ceea ce zic sau fac nu ne afecteaza prea mult. Dar cei apropiati sunt foarte importanti.

Daca acestia ne tradeaza increderea prin vorbe sau fapte ne va afecta considerabil. Si in acest fel vom ajungem sa ne simtim tradati.

Sa nu ai incredere in oameni este ceva ce te-ar putea proteja de multe sau anumite traume. Daca am putea trai asa ar fi ideal, pentru starea noastra generala de bine.

Dar este imposibil. Trebuie ca la un moment dat in viata sa lasam garda jos si sa incepem sa avem incredere in cei din jur. Putin cate putin.

Putem alege in cine vrem sa avem incredere

Altfel, consider ca vom ajunge sa traim in frica, falsitate si poate vom atinge chiar si un anumit nivel de dementa.

Sa alegi in cine poti avea incredere poate fi una din cele mai mari provocari ale vietii. Daca alegi corect, vei ajunge sa ai o viata normala, poate chiar fericita.

In caz contrar, vei ajunge sa traiesti unele din cele mai mari deceptii. Unele dintre acestea te vor intari, iti vor consilida caracterul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.