8 martie

La multi ani Femeie Frumoasa!

Daca am face exceptie de toata fericirea si frumusetea care este astazi, 8 Martie, pe retelele de socializare, am realiza ca totusi este o zi ca oricare alta, dar e Duminica (“Sfanta” zi a Lenei).

Sa nu ma intelegeti gresit, sunt femeie si iubesc femeile. Am “militat verbal” de multe ori pentru drepturile noastre prea aspru judecate de o societate masculina aflata la putere (de prea mult timp).

Insa nu trebuie sa avem o zi anume pentru a ne simti iubite si apreciate. Nu trebuie sa primim flori sau cadouri, sa ne aranjam sau sa iesim undeva doar pentru a celebra importanta noastra in societate si in familie.

Exact aceeasi “problema” o am cu toate sarbatorile care au devenit “comerciale” (Sfantul Valentin, Dragobetele, Ziua Barbatului, etc).

Cand eram copil, de 8 Martie, ma chinuiam sa ii culeg mamei un buchet de flori de pe camp (eram norocoasa daca gaseam cateva branduse si ghiocei) sau ii faceam o felicitare in care scriam cu toate creioanele colorate pe care le aveam: “La multi ani, Mamica Mea!” sau mai stiu eu ce mesaj plin de dragoste.

Erau si ani in care nu realizam nimic, din diverse motive, asta nu insemna ca ea era mai putin fericita. E pacat ca lumea nu mai gandeste, e mare pacat ca suferim de “lauda” si de un instinct de turma prea bine dezvoltat (si prea repede).

Cu toii avem o femeie importanta in viata, fie ca e mama, bunica, sotie, sora, copil, amanta, prietena, si asa mai departe.

Am putea sa ii aratam mai des ce inseamna pentru noi nu doar sa ii trimitem un mesaj “copy-paste” sau sa ii luam un buchet de flori sau un martisor. Am putea sa facem ceva ce nu se asteapta de la noi: sa fim sinceri si sa fim acolo atunci cand are cu adevarat nevoie!

Ce ziceti de asta? Ati fi mai “apreciati” pe Facebook daca ati trai viata pe care o aveti asa cum vreti? Ati avea mai multe “like-uri reale” din partea oamenilor care chiar conteaza atunci cand de 8 Martie nu ati scrie atatea mesaje “emotionante” si nu ati posta atatea poze “induiosatoare”, ci ati fi acolo langa Femeia care conteaza?!

Evoluam o data cu societatea si suntem intr-un continuu progres tehnologic, educational, in toate domeniile, insa din pacate partea intelectuala si emotionala e “la pamant”.
Sunt un nimeni si un anonim, nu incerc sa schimb vieti, incerc doar sa exprim ceea ce observ, in speranta ca poate cineva va intelege ce vreau sa “scriu”.

Avem o singura sansa sa traim in forma actuala si sa gandim asa cum o facem. Avem langa noi putini oameni alaturi de care vom trece prin aceasta viata. Ar fi frumos sa fim alaturi de ei atunci cand au nevoie de noi si pentru ca ne dorim, nu pentru ca vrem sa avem o postare interesanta! Zic si eu!

Sa aveti o primavara mai insorita dragii mei! Iar voi, Femei Frumoase din intreaga lume, invatati sa transformati fiecare zi in Ziua Voastra!

One thought on “La multi ani Femeie Frumoasa!

  1. Pingback: gabriela tan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.