geaca inteligenta

Levi’s si Google colaboreaza pentru o geaca inteligenta

Oare cei de la Levi’s incearca sa ne convinga sa folosim, mai mult si mai des, bicicleta atunci cand ne deplasam prin oras?!

In toamna acestui an compania Levi Strauss & Co va lansa o geaca inteligenta: Levi’s Commuter Jacquard Trucker Jacket. Initial lansarea fusese propusa pentru primavara acestui an, dar au intarziat.

Realizarea gecii inteligente va fi posibila datorita colaborarii cu cei de la Google (prin tehnologia Jacquard), geaca permitand purtatorului ei sa interactioneze cu diferite dispozitive inteligente si ele (cum ar fi smartphone-ul personal).


Din cate putem sa observam in videoclip-ul de prezentare, geaca va avea o anumita tesatura care ne va permite sa folosim cateva functii: primire/respingere apeluri (ale sefului), gestionarea muzicii sau navigarea prin oras.

Tot ce trebuie sa facem este sa actionam (prin atingere) butoanele (care aproape ca nu se observa) pozitionate pe maneca/manseta gecii. Atingand butoanele de tip touchpad vom transmite un semnal si astfel vom putea comunica cu dispozitivul nostru.

Gecile inteligente de la Levi’s vor fi disponibile atat pentru femei, cat si pentru barbati, pentru circa 350 dolari.

Pentru cei de la Levi Strauss & Co acesta nu a fost inceputul. Pana in prezent acestia au o intreaga linie de piese vestimentare care ne permit sa circulam mai usor prin oras, chiar si atunci cand conditiile meteo sunt nesatisfacatoare sau traficul este insuportabil.

Exista deja blugi si geci speciale care ne permit sa folosim bicicleta cand ploua torential, din materiale rezistente, care sunt foarte bine reflectorizate si care au spatii speciale pentru depozitare.

Totul intr-o varianta “chic”, astfel incat sa nu parem ca suntem imbracati pentru o calatorie in spatiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.