bunatate

Mai exita credinta in bunatatea umana?

Ce poti face intr-o frumoasa si calduroasa zi de Duminica? Politica! Evident glumesc, aleg optiunea a doua, Religie!

In ultimii ani este la moda sa fii ateu, dar asta doar in afirmatii (in realitate ai o iconita in torpedo si cel putin una in casa).

Eu am incercat sa scriu de-a lungul timpului ceea ce cred si simt, dar pentru cei care nu au citit inca, ma repet.

Am fost cel mai credincios copil pana la varsta de 15 ani, cand am inceput sa facem debate-uri cu profesorul de religie. Provin dintr-o familie care si in ziua de astazi este credincioasa, in adevaratul sens al cuvantului.

Pentru ca imi place foarte mult sa citesc, in liceu am studia destul de bine Biblia

Atunci mi-am dat seama ca profesorul de religie are un punct de vedere pe care nu il voi putea combate niciodata, dar care are aceeasi idee de baza: credinta nu poate fi demonstrata. Iar eu traiesc pentru demonstratii.

Daca in liceu credinta mea a inceput sa se clatine, in facultate s-a zdruncinat complet. Am facut Facultatea de Fizica si … nu va mai zic ca puteam demonstra orice (fiecare zi a Creatiei).

De-a lungul anilor am evitat sa ating subiectul religie, credinta, pentru ca fiecare e liber sa faca si sa creada ce doreste. Actualul meu iubit impartaseste aceleasi idei, in acest domeniu, Slava Domnului (ironic!).

Daca ma intrebati pe mine in ce cred, va pot raspunde oricand: in Bunatate, in OM, in puterea de a alege ceea ce este corect din punct de vedere intelectual, rational, sentimental.

Consider ca indiferent de credinta, idealuri, daca toti oamenii ar gandi asa, am fi mai fericiti, mai linistiti unii cu altii si am putea sa ne traim viata asa cum ne dorim.

A fi credincios nu este egal cu a fi bun

Eu nu judec oamenii pentru culoarea pielii, provenienta, statut social, capacitati intelectuale, potenta financiara, ci dupa cum se poarta (cu mine, cu el, cu cei din jur, cu cei pe care ii cunoaste si cu cei pe care nu).

Din pacate, am observat ca foarte multi “atei” (dar cei in adevaratul sens – pentru ca mai cunosc unii care sunt atei doar in vorbire si in rest se inchina la icoane) sunt mult mai umani, mai buni, decat cei credinciosi.

O sa ziceti ca e si din cauza faptului ca numarul credinciosilor este mai mare si din acest motiv e logic ca ponderea sa fie diferita.

Cu toate astea, tind sa cred ca nu e chiar asa. Ateii reusesc sa scape de ideile preconcepute si isi traiesc viata asa cum isi doresc, stiind ca e singura pe care o au si ca e de scurta durata.

Fii mai bun, indiferent de Dumnezeul in care crezi! Asta e credinta mea!

sursa imaginii: http://bit.ly/2vj9T3V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.