marti 13

Marti 13 o zi a ghinioanelor, daca alegem sa credem in asta!

In jurul zilei de Marti 13 se aduna foarte multa energie negativa. Aceasta zi este considerata una a ghinionului absolut, fatidica as putea spune.

S-a ajuns in aceasta situatie pentru nevoia noastra de a avea o explicatie pentru orice. Cam asta cred eu.

Cifra 13 este considerata a fi una cu ghinion, inca din cele mai vechi timpuri. Nu de ieri sau de azi.

Marti 13: o zi a ghinioanelor!

Explicatia ar veni cumva de la faptul ca la Cina cea de Taina, la masa erau cei 12 apostoli si Iisus. Adica 13 persoane.

Imediat dupa acest “eveniment monden” Iuda il tradeaza pe Iisus si … Voila! (vorba francezilor), am aflat conotatia negativa, ghinionista sa-i zicem.

Daca ramanem tot la “invataturile” din Biblie, in cel de-al treisprezecelea capitol, Apocalipsa, apare Diavolul. Tot un personaj malefic, pe care nu ti-l doresti in apropiere.

Adam a mancat marul intr-o zi de Marti. Uite cum apare si negativitatea din jurul zilelor de Marti. In plus, Marti este ziua lui Marte si regele razboiului in mitologia greco-romana, adica o zi a necazurilor, suferintelor.

Sa nu mai amintim ca in cartile de Tarot Moartea este tocmai cea de-a 13-a carte. Asta nu este neaparat ceva de referinta, pentru ca deja existau superstitiile cu cifra 13 si au putut pune special asa.

Si uite asa, zilele de Marti 13 sunt cele cu 3 ceasuri rele, cele pline de ghinion.

Depinde doar de noi in ce alegem sa credem!

In aceste zile nu ar trebui sa planificam si sa facem  nimic, pentru ca totul va fi sortit esecului. Doamne fereste sa avem 13 musafiri la masa, ca tot evenimentul va fi sortit ghinionului.

Frica sau teama de cifra 13 si cea de zilele de marti este comuna multor popoare, nu doar in tara noastra.

Aceasta frica este strict generata de noi, de felul in care am fost crescuti, de modul in care gandim si de credintele noastre.

Am crescut cu numarul 13 la poarta, strabunicul a fost nascut intr-o zi de Marti 13 si a avut norocul sa se intoarca viu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial, am fost numarul 13 la catalog foarte multi ani.

Legaturile mele cu cifra 13 au fost pozitive, majoritatea. Au existat si ghinioane, dar la fel cum exista in fiecare zi normala.

Depinde doar de noi sa alegem sa credem in asta sau nu!

O zi norocoasa, va doresc, ghinionistilor!

sursa imaginii: http://bit.ly/2El8tqx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.