femeie mama

Matusa scrie iar despre copii, ca deh, a crescut un caine!

Cand ai atins varsta la care trebuia sa fii deja mama, ajungi sa ai deja opinii, pareri despre copii. Mai exact despre cum ar trebui educati, hraniti, ghidati in viata, iubiti.

Am scris de atat de multe ori, incat nici nu stiu ce articole sa va recomand sa cititi. Un simplu search in blog va duce spre cele pe care le doriti.

Cu siguranta rolul de parinte este cea mai mare provocare a vietii. Atat pentru un cuplu, cat si pentru un parinte singur.

Acea noua fiinta iti va datora viata si educatia, tu il vei ghida. Omul care ajunge sa fie va fi in mare parte rezultatul muncii tale.

Invatam si lucruri bune de la copii

Din pacate in jurul meu cunosc foarte multe cazuri de parinti carora nu prea le pasa de aceste aspecte. Si de aici au inceput sa apara frustrarile mele in ceea ce priveste faptul ca nu toata lumea ar trebui sa fie parinte.

Dar, ceea ce eu cred sau “visez” nu este atat de important. Citeam un articol despre faptul ca de la copii invatam si noi lucruri bune.

Pe masura ce citeam realizam ca asa este, intr-o oarecare masura.

Invatam sa mancam sanatos, pentru ca in primul an de viata trebuie sa introducem treptat in alimentatia celui mic legumele, fructele si mai apoi toate alimentele.

Nu uita ce e important in viata

Gatim sanatos pentru cel mic. Ne odihnim suficient, ne bucuram de lucrurile marunte, suntem mai atenti la tot ce inseamna expunere la soare sau pericole. Facem cu siguranta mult mai multa mancare.

Dar asta este doar la inceput si pentru anumite familii. Pentru ca multe din cazurile pe care le stiu eu fie au ajutor in cresterea copilului, fie nu-l cresc ei.

Sar peste aceste etape. Uita sa se reintoarca la normal. Sa nu amintesc de familiile care nu renunta la vicii in fata copiilor.

Asa ca, pana la urma, avem ce invata de la copii atat timp cat suntem dispusi sa observam sau sa facem ceva.

Ma intorc la ideea mea: nu fiecare femeie ar trebui sa fie mama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.