Miros frumos! Sunt sanatoasa?

Nu stiu daca exista inca femeia care sa nu fie innebunita dupa parfumuri, femeia care sa nu se “contopeasca” cu anumite arome si care sa nu isi schimbe instant starea psihica in functie de parfumul simtit. Doar scriind aceste cuvinte si deja am simtit mirosul placut al parfumului preferat (nu dau nume, nu vreau sa fac reclama). Insa nu stiu cate dintre femei stiau faptul ca anumite tipuri de arome regasite in parfumuri pot sa ne ajute sa tratam sau sa amelioram diferite afectiuni. O serie de cercetatori afirma faptul ca ne alegem un anumit tip de parfum in mod inconstient, in functie de afectiunea de care suferim.

Chiar daca nu este la fel de eficienta ca si aromaterapia (terapie prin uleiuri esentiale), terapia prin parfumuri ne poate ajuta sa ne imbunatatim psihicul si de foarte multe ori si fizicul. In continuare va voi prezenta cateva tipuri de afectiuni si mirosurile la care acestea sunt “sensibile”. Asadar, daca suferiti de: afectiuni ovariene sunt recomandate aromele de salvie si chiparos, artrita se recomanda aroma de lamaie si musetel, cistita arome de eucalipt, lavanda, santal sau bergamota, circulatia periferica slaba cu arome de lamaie, trandafir sau rozmarin, crizele biliare cu aroma de menta, constipatia cu arome de anason sau maghiran, diareea cu arome de portocale, salvie sau santal.

De asemenea: durerea de cap cu arome de lavanda sau citrice, durerile menstruale cu arome de musetel, menta sau rozmarin, diabetul este diminuat de arome de eucalipt, ienupar sau lamaie, amenoreea cu arome de trandafir, anason sau salvie, depresia cu arome de musetel, lemn de santal, trandafir, paciuli, neroli sau ylang-ylang, stresul cu arome de lemn de cedru, trandafir sau neroli, insomnia cu arome de lavanda, trandafir, santal, neroli, retentia de fluide cu arome de anason, rozmarin, salvie sau lavada, iar obezitatea cu arome de ienupar sau paciuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.