singuratatea este mare

Moartea nu iarta pe nimeni. Celor care raman le face cel mai mult rau!

Este dificil sa treci peste moartea unei persoane dragi. Mai ales atunci cand te intalnesti cu alte persoane care o cunosteau poate la fel de bine ca si tine.

Consider ca de-a lungul timpului mi-am exprimat in repetate randuri ideile despre viata si moarte. Iar credinta joaca un rol important  in aceste subiecte.

In capul meu e destul de simplu. Nu pot sa fiu sigura ce e adevarat. Daca exista sau nu Dumnezeu, Iisus si care dintre religii este “mai buna” sau “cea reala”.

Cert este ca daca le luam la modul general, toate promoveaza acelasi lucru.

Sa fii bun! Sa faci bine! Dar si sa fii un om mai bun! Chiar si sa crezi ca exista o putere pe care nu o poti controla!

Moartea este aceiasi, indiferent de religie sau credinta!

Fie ca e Dumnezeu, Allah, Buddha sau orice alta Zeitate. Fie ca ne gandim la Creierul nostru ca fiind acea Entitate spre care trebuie sa ne indreptam atentia. Cert este ca trebuie sa fim BUNI.

Si asta consider ca este foarte simplu. Sa faci bine si sa incerci sa-ti traiesti viata cat mai “curat”, ar trebui sa fie cel mai simplu lucru posibil.

Nu trebuie sa mergem la biserica ca sa invatam asta sau in vreun templu. Trebuie sa avem o educatie potrivita, iar asta nici macar nu necesita cunostinte prea mari.

Si, cu toate astea, biserica e locul de intalnire. Un fel de retea de socializare. Mai ales in mediul rural.

Incearca sa fii mai bun. Cu tine, cu cei din jur, cu planeta!

De fiecare data cand ajung aici, in satul in care am copilarit si crescut o parte din viata, realizez asta.

Ajung la biserica nu pentru a cauta raspunsuri, ci pentru ca trebuie. Si de fiecare data sunt aceleasi priviri, zumzete, barfe, zero credinta. Nimic nu e sfant, pur sau Dumnezeiesc.

Trist! Ma bucura faptul ca astazi am fost acolo pentru Ea si ca si ea imi impartasea ideile. Cu toate ca ne desparteau cateva decenii de viata.

Mi-am imaginat ca mai esti o data acolo langa mine si ca zambim impreuna! Viata la tara poate fi o adevarata telenovela, nu-i asa N.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.