ninsoare

Ninge iar in capitala

In capitala ninge frumos de ieri. Ninge asa cum a mai nins iarna asta, ca-n povesti. Totul e alb, fulgii sunt mari si parca “danseaza” astfel incat sa ne ofere motive sa ridicam capul din pamant si sa zambim.

O astfel de ninsoare imi “starneste” doua stari, contradictorii, de fericire si de tristete. Si pentru ca am tot scris despre amintiri, o sa va mai impartasesc cateva.

Sunt fericita pentru ca de jur imprejur totul e foarte frumos. Sunt fericita pentru ca zapada imi aminteste de copilarie. De dealuri si munti albi, de partiile de sanius improvizate oriunde ne permitea putin terenul.

Era totul atat de simplu, de pur, la fel ca si zapada. Singura noastra grija era sa nu ajungem acasa cu hainele ude, pentru ca stiam ca va insemna o portie de cearta binemeritata. Si de fiecare data eram certati.

De cele mai multe ori vacanta de iarna coincidea cu perioada in care ninsoarea era abundenta. Cele doua saptamani pe care le petreceam acasa, cu familia, insemna multa voie buna. Era cea mai frumoasa perioada a anului.

Atunci nu ne lipsea nimic. Aveam mancare din belsug, Mos Craciun ne aducea cadourile mult dorite, nu aveam teme si nici responsabilitati, ne puteam juca pe saturate.

In prezent, de fiecare data cand ninge si zapada e atat de frumoasa, retraiesc cu nostalgie copilaria; si nu pot fi decat fericita.

Apoi, adultul din mine, se gandeste la toata realitatea din spatele acestei ninsori. “Iar fac o ora pana la Obor”. “Daca intru cu masina pe stradute o sa raman blocata”. “Sper sa nu ma loveasca unul cu numere de Bulgaria”.

O ninsoare abundenta presupune de cele mai multe ori o deplasare dificila, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.

Pe langa traficul ingreunat, adultul din mine vede si mizeria in care se va transforma toata aceasta frumoasa si curata zapada, apoi baltile si inundatiile provocate de ea. Vede frustrarea de pe fetele tuturor si mizeria pe care o lasa in urma.

Acestea sunt sentimentele pe care la am atunci cand vad acest frumos strat de zapada care  a “invelit” capitala!

sursa imaginii: http://gtty.im/2kStHWf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.