O alimentaţie sănătoasă pentru toată familia

Un lucru pe care părinţii nu reuşesc, adeseori, este să le ofere copiilor şi întregii familii o masă bogată în nutrienţi şi nu în grăsimi şi carbohidraţi nesănătoşi. Uneori, părinţii care gătesc nu îi pot convinge pe copii să consume acele alimente. Aici ar fi problema lor, într-un fel, deoarece nu ştiu cum să şi-i facă pe cei mici să agreeze masa. Acest lucru poate fi făcut foarte extrem de uşor, prin a manipula mâncarea în aşa fel încât să fie cel puţin plăcută, din punct de vedere vizibil. Aşadar, puteţi face orezul în forma unui animal, un personaj de desene animate, şi aşa mai departe.

Trebuie să îmbunătăţiţi, pe cât posibil, valoarea nutriţională a fiecărei mese pe care o consumaţi. Eliminaţi din dieta voastră alimentele prăjite, grase, şi aşa mai departe, în special cele care sunt extrem de nocive corpului uman. În schimb, înlocuiţi-le cu altele mai sănătoase, cum ar fi legumele şi fructele, două tipuri de alimente care nu ar trebui să lipsească din bucătăria unei familii. Cu ajutorul acestor alimente şi prin a le înlocui pe cele rele, nu veţi avea parte doar de o viaţă sănătoasă şi energică, ci şi veţi scădea şansa de dezvoltare a obezităţii.

Conform unui studiu din Statele Unite ale Americii, copiii, adolescenţii şi adulţii care consumă alimente nesănătoase de-a lungul vieţii, fără a implementa câteva mese de legume şi fructe, ajung să aibă o deficienţă a vitaminii D, de calciu şi potasiu. Astfel, ei sunt mai predispuşi să dezvolte o boală serioasă, cum ar fi de inimă sau de ficat.

Directorul educaţional de la Institutia Academică de Nutriţie şi Dietă, Dr. Katie Brown, a spus că „Greutatea nu singura măsură care trebuie prevenită, pentru a avea o nutriţie şi o sănătate adecvată. Orice copil, fie că este obez sau are o greutate normală, poate să devină subnutrit. De fapt, o nutriţie adecvată înseamnă mai mult decât numărarea caloriilor. Contează foarte mult ce nutrienţi anume consumă acea persoană.”
Nu este atât de greu să vă schimbaţi stilul de viaţă şi să adoptaţi unul bogat în nutrienţi şi sănătos pentru întreaga familie. Există pe Internet o sumedenie de moduri şi modalităţi în care puteţi prepara alimentele, în aşa fel încât să nu simţiţi lipsa celor nesănătoase. Cu puţină atenţie, alimentatia sanatoasa devine obicei.

De cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, este vina părinţilor că cei mici nu consumă alimente bune pentru organism. Aceştia nu trebuie neapărat să le prepare masa, dar trebuie să îşi schimbe şi ei stilul de viaţă cu privire la tipul de alimente consumate, deoarece copiii copie tot ce văd în jurul lor, înclusiv acest aspect. Aşa cum îi veţi învăţa de mici, aşa se vor obişnui şi vor continua pe tot parcursul vieţii.
Dacă, totuşi, nu aveţi idei de implementare al unui stil de viaţă nou, din punct de vedere nutriţional, este întotdeauna recomandat să mergeţi la un medic nutriţionist, acesta fiind capabil să vă ofere sfaturi cu privire la obiceiurile culinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.