scoala

O vizita in clasele 1-4

In seara aceasta am fost in vizita la niste neamuri care sunt si prieteni cu parintii mei. Fetita acestora este in clasa a patra si pentru ca maine merge la scoala am asistat la pregatirea ghiozdanului.

Este curios cate amintiri placute mi-a trezit aceasta practica, de care sincera sa fiu am uitat complet pana acum o ora. Partea mea preferata a zilei era tocmai pregatirea ghiozdanul: sa-mi pun cartile, caietele, sa-mi aranjez penarul.

Aveam atat de multe emotii in zilele in care urma sa am ceva important la scoala, cum ar fi un test. Sau in zilele in care aveam de prezentat ceva.

Pe vremea mea (stiu, suna ca si cum as fi o bunicuta!) nu erau la fel materiile. Acum se incearca diversitatea si nu se mai pune accentul pe note. Fac materii precum educatie financiara, invata mult mai multe lucruri despre economie si se pune accent pe creatie.

Mi s-a parut interesant ca fetita avea tema sa faca o floare din materiale reciclate, iar invatatoarea le sugerase sa foloseasca coji de la oua.

Aveam si eu o tema de genul pe trimestru (atunci anul avea 3 trimestre) si de obicei era pentru lucrul manual. Pe noi ne punea sa folosim ghergheful, sa tricotam sau sa facem presuri pentru picioare din frunzele care invelesc porumbul (imi scapa acum denumirea).

Nu stiu daca acum copiii sunt mai bine pregatiti, in comparatie cu noi. Nu stiu daca se dezvolta mai bine sau mai repede in felul acesta.

Sunt foarte multi factori care contribuie la dezvoltarea unui copil in adult. Educatia este foarte importanta, dar cel mai important este modul in care este oferita educatia (atat la scoala, cat si acasa).

Sincer, incep sa inteleg tot mai mult sistemul de invatamant “de acasa” adoptat de unii parinti (nu la noi in tara). Consider ca de cele mai multe ori acesta poate fi superior unui sistem gratuit oferit de stat in care profesorii nu isi dau interesul.

sursa imaginii: http://bit.ly/2lZnnvZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.