supereroi

Oameni simpli cu puteri speciale sau supereroi, ce alegi?!

In copilarie sa ai puteri speciale era ceva ce-mi doream cu ardoare. In acea perioada nu stiam de filmele cu supereroi, dar urmaream cu sufletul la gura Sailor Moon si Captain Planet.

As fi dat orice sa detin macar o putere care sa ma faca deosebita, puternica, invincibila. Imi amintesc ca in jocurile cu fratele meu de cele mai multe ori eram fie puternici, superoameni, fie magicieni.

Cred ca multi dintre noi gandeam la fel. Chiar si acum, la peste 30 de ani, ma uit cu placere la un film Marvel sau DC Comics (sau orice alt tip de film de acest gen).

In viata este important sa fii ancorat in realitate

Cand am plecat din sala de cinema de la Suicide Squad ma simteam invincibila. Am ajuns acasa si un vecin blocase calea de acces. Parcase pe mijlocul drumului.

Am vrut sa cobor la el pentru ca ma simteam atat de puternica, incat imi venea sa dau cu piciorul ca sa-i mut masina.

Am revenit la realitate si am ocolit zona. Pentru ca nesimtitul nu venise dupa 5 minute la masina. La fel am patit si dupa Wonder Woman.

De foarte multe ori ma gandeam ca toate filmele astea cu supereroi trebuie sa aiba o doza de realitate. Este imposibil ca din cele 7 miliarde de persoane care locuiesc pe Terra, sa nu existe cateva “aparte”.

Exista si oameni cu abilitati sau “puteri” speciale, supereroi!

Oameni care nu simt durere (“analgezia congenitala”) sau frig. Pare greu de crezut, dar exista. Bolile de care sufera acestia sunt destul de periculoase, pentru ca isi pot pune viata in pericol din cauza faptului ca nu simt cand se ranesc sau cand ajung la hipotermie.

Sa nu ii uitam pe cei neinfricati. Ar exista 300 de cazuri la nivel mondial. Cred ca viata lor este mai interesanta pentru ca pot ajunge departe. Sau pot muri repede pentru ca se expun la cele mai mari pericole.

Exista oameni care-si amintesc in cele mai mici detalii lucruri pe care le-au trait, vazut sau citit. Conditia sau boala se numeste “hipertimesia”. La nivel mondial ar fi 60 de astfel de persoane.

Cum ar fi sa poti face orice iti doresti. Sa fii extrem de talentat. De obicei acestia au inclinatii spre muzica, pictura, matematica, cartografie. Nu neaparat spre medicina.

sursa imaginii: http://bit.ly/2CZCH2p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.