colet si copil

Oamenii au fost inventivi, inca din cele mai vechi timpuri

Cum ar fi sa-ti trimiti copilul intr-un colet prin posta? Se pare ca in urma cu 100 de ani nu era ceva deloc iesit din comun.

Serviciul de coletarie a fost lansat in SUA in data de 1 ianuarie 1913. De la acea data, americanii au descoperit minunea coletariei.

Americanii erau inventivi

Tot timpul vor exista persoane care testeaza limitele si care sunt dispuse sa riste totul pentru a-si satisface nebunia.

Din acest motiv, cateva familii si-au trimis proprii copii prin serviciul de coletarie. Vestea buna este ca acestia au ajuns la destinatie fara sa aiba vreo problema de sanatate.

Prima experienta de acest gen a fost cu un copil de doar opt luni. A fost trimis bunicilor la cativa kilometri distanta de casa.

Aceasta metoda era aleasa pentru ca pretul unui colet era mai mic decat pretul unui bilet de tren.

Cum poti sa trimiti copilul prin colet

In anul 1914, un copil de 4 ani a fost trimis de la parinti la bunici. Distanta era de 117 kilometri. Este si cel mai faimos caz de acest gen.

Din pacate sau din fericire, in doar doi ani a devenit ilegal sa-ti trimiti copilul prin colet. Cu toate astea, nu toti parintii au inteles si au mai incercat, ani la rand.

Inca nu pot sa-mi imaginez cum stateau copiii aia in colete. Ce fel de parinte trebuie sa fii ca sa nu-ti fie oarecum frica ca se va sufoca sau lovi, in timpul transportului. Iti e mila uneori sa-ti trimiti prin colet o vaza mai scumpa, dar propriul copil.

Si cel mai rau, faptul ca probabil il traumatizezi. Mai ales un copil care e constient. Sa mearga chiar si doar cateva ore intr-o cutie.

Oare cum le explicau parintii ca trebuie sa stea cuminti in acea cutie pana cand ajung la bunici?! Chiar daca nu erau cutii, ci celebrele genti de curier, si tot e traumatizant.

sursa imaginii: http://bit.ly/2C4H9zU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.