oamenii

Oamenii din jurul nostru se sting si mor. Fii alaturi de ei atunci cand poti!

In jurul meu an de an dispar oamenii care au contribuit la cresterea si educarea mea. O parte din omul care sunt astazi e doar datorita si din cauza lor.

Suntem ceea ce suntem doar pentru ca gandim intr-un anumit fel,  iar gandirea este rezultatul copilariei, in mare parte.

Cred ca daca as fi putut sa-mi aleg o religie, mi-ar fi placut sa fiu budista. Din multe puncte de vedere este modul cel mai “sanatos” fizic si psihic ca sa iti traiesti viata.

Am vazut anumite caractere, mi-au placut, le-am “absorbit” comportamentul. In timp ce altele mi-au displacut si m-am indepartat de ele.

Cert este ca fiecare zi mi-a dictat viata pe care o traiesc. Nu doar mie, ci tuturor celor din jurul meu.

Oamenii din jurul nostru sunt importanti

Daca stai sa te gandesti zi de zi cum te-a influentat o persoana sau ce impact a avut in modul in care gandesti, realizezi ca am dreptate. Sau si daca nu realizezi, eu cred in asta, nu vreau sa incerc sa conving pe nimeni.

Sora bunicii mele a fost un personaj important in viata mea. Nu foarte educata, dar descurcareata in viata.

Un om foarte harnic, iubitor, vesel. Nu a avut un loc de munca toata viata ei. Si-a trait viata muncind la o casa mare, pentru copiii si nepotii ei.

Are o singura fata care nu are copii. Acum ditamai casa este locuita doar de ea si sotul ei. Trist, dar asta e viata.

Alegerile pe care le facem ne influenteaza viata

Cand eram mica adoram sa-mi petrec verile la ei. Aveau de toate, ma rasfatau ca si cum as fi fost nepotul lor. Pentru mine ei au fost bunicii la care mergi in vacanta, cei care te rasfata.

Era veselie in casa, aveam ce face toata ziua, nu ma plictiseam. Acolo cautam cu placere prin biblioteca prafuita, imensa, sau purtam “pe ascuns” bijuteriile matusii.

Acum sunt batrani si bolnavi. Incapatanati sa renunte la casa lor care deja a devenit o povara in a fi intretinuta de 2 corpuri ajunse la capatul puterii.

E trist sa ii vad asa si totusi s-au bucurat de o viata impreuna traita in sanatate, oarecum prosperitate si bucurie.

Trebuie sa invatam sa ne bucuram de fiecare etapa a vietii. Nu ne vom mai intoarce la ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.