pelerinaj

Pelerinajul Sfintei Parascheva m-a luminat

Nu mai pot cu atat de multa credinta in jurul meu!

Asadar si prin urmare, “turcii/grecii fac comert pe mare”. Stiu, sunt o comunista. Daca tot a venit “vorba” despre comunism, sa va zic si ce-mi placea mie la acea perioada: nu mai avea BOR puterea pe care o are azi!

Deja ma repet, probabil sunt si frustrata (cu siguranta sunt!), dar eu nu mai suport sa vad in jurul meu credinciosi cu miile si 0 (zero) credinta!

Cine a fost Sfanta Parascheva?

A fost pelerinajul Sfintei Parascheva. Daca i-ar fi intrebat cineva pe toti cei care stateau la cozile kilometrice cine a fost Sfanta, sunt sigura ca mai mult de jumatate nu stiau raspunsul.

Au mers de lunea trecuta, cu sutele, apoi cu miile. Au stat in frig si ploaie, au mai cheltuit si bani. S-au imbolnavit, s-au enervat, au injurat, s-au imbrancit, si-au aruncat priviri meschine. Toate astea pentru a ajunge sa pupe pret de cateva secunde moastele Sfintei! Poate chiar sa-si faca si o poza (ca doar profilul de Facebook altfel arata).

Eu vreau sa-mi arate mie Preafericitul si Preamaritul Patriarh Daniel (cel mai inteligent administrator de companie), unde scrie in Biblie ca trebuie sa pupam moaste “aurite” ca fim in comuniune cu Divinitatea.

As mai vrea sa-mi arate si care sunt “scorurile” pe care le face dupa fiecare astfel de pelerinaj. Sa nu uitam ca au fost peste 100 de mii de oameni. Acestia au consumat in aceasta perioada “sfanta”.

Care e rolul BOR?

Stiti ca menirea Bisericii este sa “lumineze” mintile enoriasilor! Nu sa le prosteasca! Biserica noastra, cea ortodoxa, a inteles putin invers toate “menirile” ei in societate.

Ea nu este umila! Ea nu este smerita! Ea nu este formatoare de caracter! Ea nu ii ajuta pe oameni sa fie mai buni, ci mai rai! Ea nu influenteaza pozitiv! Ea nu este nimic din ce ar trebui sa fie!

Oamenii aia au stat in frig, cu miile, au ajuns chiar si in spital. Sa zicem ca sunt “prosti”. Noi astia care ne credem “inteligenti” putem sa afirmam ce vrem. Dar de ce nu ii educa cineva?

De ce BOR nu face ceva pentru enoriasii ei? De ce nu le zice ca nu trebuie sa plateasca ca sa se roage? De ce nu le zice ca tot ce e sfant nu trebuie atins ca sa faca minuni? De ce nu le explica ce inseamna credinta, nu ce inseamna sa afirmi ca esti credincios?

E trist! E trist ca sunt tot mai multi, cu miile, cu sutele de mii! E trist ca isi bat joc de ei. E trist ca rad de noi! De noi, toti! E trist ca totul e facut sa ne arate cat suntem de inculti! Si mai trist e ca ei ar trebui sa fie de partea noastra! Sa ne indrume si sa ne faca viata mai frumoasa! Sa ne apropie de Dumnezeu.

Fa ceva bun, fii bun zi de zi! Asta inseamna sa fii credincios!

Si totusi, tu stii cine a fost Sfanta Parascheva? O duci mai bine astazi, dupa ce ai atins moastele in timp ce ai injurat in gand ore sau zile in sir? Esti mai impacat cu D-zeu dupa ce ai fost in pelerinaj?

Nu mai bine iti dadeai haina de pe tine in timp ce mergeai spre pelerinaj si il vedeai pe amaratul ala din coltul strazii pe care il prinde inca o iarna fara haine? Nu erai mai apropiat de Sfinti asa? Ca poate trecea nenorocitul si peste iarna asta cu geaca ta de figuri!

Sa avem o zi Sfanta, Sfintii mei!

sursa imaginii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.