Pentru ca putem!?

Pentru ca nu orice aniversare inseamna: mici, bere, eructatii (scuzati-ma: ragaieli) si manele de multe stele (si nu ma refer la cele Michelin), Banca Nationala a Romaniei a decis sa aniverseze un lacas de cult intr-o maniera mai “aparte”.

romania

Asadar, pentru a sarbatori cum se cuvine cei 350 de ani de la inaltarea Bisericii de lemn din Rogoz care poarta hramul “Sfintii Arhangheli”, BNR a decis emiterea unei monede de argint.

Incepand de astazi vor fi puse in circulatie 500 de monede de argint care vor avea valoarea nominala de 10 lei, iar pretul de vanzare al unei monede (insotita de o brosura de prezentare), fara Taxa pe Valoarea Adaugata (mult indragitul T.V.A.), va fi de 370 ron.

Chiar daca am vizitat majoritatea manastirilor si bisericilor importante din tarisoara noastra draga, pana acum nu am auzit (sau poate ma lasa memoria) despre aceasta biserica de lemn din Tara Lapusului. Nu ii contesc importanta si ii apreciez frumusetea (intre timp m-am documentat “pa net”), insa nu inteleg de ce ar trebui aniversata atat de “evlavios” o biserica de lemn ridicata in anul 1663.

biserica de lemn din rogoz

Ma poate ajuta cineva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.