femeile

Pentru femei: conteaza si sperma barbatilor in cazul unui avort

Tot despre femei este vorba astazi. Mai exact despre faptul ca nu traim intr-o societate axata pe egalitatea intre sexe.

Ani la rand a fost “vina” femeii pentru orice sarcina pierduta. Daca in trecut cazurile erau rare, pentru ca nu exista un nivel ridicat al stresului, in zilele noastre sunt tot mai dese.

Tot mai multe femei pierd sarcinile in primele saptamani. Se acuza si faptul ca de regula sarcinile incep sa apara la varste tot mai inaintate, peste 30 de ani.

Dar si faptul ca femeile nu-si mai doresc atat de mult o familie, pun cariera pe primul plan sau cand isi doresc o familie e deja prea tarziu pentru corpul lor.

Cat de mult conteaza si barbatul pentru o sarcina esuata

In ultimii ani se pune tot mai mult in balanta si barbatul. Cat de important este acesta in cazul avorturilor.

Conteaza si calitatea spermei? Se pare ca da, chiar foarte mult.

Radicalii liberi din sperma barbatilor ar putea fi responsabili pentru multe cazuri de avort. Sa nu uitam ca si barbatii sunt stresati si afectati de stilul de viata modern.

Motiv pentru care si sistemul lor reproducator este afectat. Iar asta duce spre o calitate a spermei scazuta si chiar posibilitatea de a afecta viitoarea sarcina.

Despre si pentru femei

Studiile inca nu sunt generalizate, au fost efectuate pe esantioane restranse. Dar exista un semn de intrebare ridicat in aceasta directie, ceea ce poate fi foarte bine.

Cu cat stim mai multe, in viitor vom putea sa beneficiem de ajutor specializat si vom putea mai usor sa facem fata sarcinilor, chiar si celor la varste avansate ale partenerilor.

Nu trebuie sa uitam ca evolutia stiintei si descoperirea cat mai multor informatii despre ADN-ul uman ne poate aduce cu un pas mai aproape de … poate chiar imortalitate, de ce nu.

Am exagerat putin, de dragul stiintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.