fumat

Pentru o viata sanatoasa, renunta la fumat!

Fumatul este nociv, toata lumea stie asta. Unii aleg sa isi puna in pericol viata doar pentru ca nu pot renunta la aceasta dependenta.

Timp de zece ani am fost sclava fumatului, tigarilor, nicotinei, tutunului, cum vreti voi sa-i ziceti. Am mai scris despre experienta mea cu aceste nesanatoase si costisitoare tigari si nu vreau sa ma repet.

Faptul ca de 5 ani “sunt curata” (cum zic americanii), este o mare realizare pentru mine. Nu a fost usor, insa uitandu-ma in urma nu regret!

Unele studii ne “mint” ca fumatul nu este mai daunator decat poluarea din orasele aglomerate. Sunt perfect de acord cu asta. Insa poluarea nu este alegerea noastra si nu este ceva ce putem controla.

In schimb aprinderea unei tigari este propria alegere.

Alte studii spun ca exista factori la fel de periculosi ca si fumatul, care ne pun viata in pericol si despre care nu se discuta poate cat ar trebui. Sunt perfect de acord si cu asta.

Din acest motiv o sa incerc sa enumar cativa dintre cei mai importanti factori care ne pun viata in pericol. Poate nu stiati si incercati sa va feriti de ei.

Incepem cu alimentatia. Dietele neechilibrate sunt in topul factorilor care omoara anual mii de oameni. Mancam prea mult, procesat, gatit nesanatos, gras, prea dulce, axat doar pe anumite alimente. Toate astea contribuie la grave probleme de sanatate.

La pachet cu o alimentatie nesanatoasa vine sedentarismul. Stam prea mult jos, la calculator, in fata televizorului, nu facem miscare si asta reuseste sa ne omoare, de mult prea multe ori.

Cauze ale decesului prematur

Lipsa somnului constituie de asemenea o problema majora, care poate sa ne omoare la fel de bine ca si un pachet de tigari.

Pentru ca mediul online a evoluat extrem de mult, exista o “epidemie” o numesc specialistii de singuratate. Oamenii au uitat sa interactioneze unii cu altii si nu mai sunt interesati sa acorde o sansa umanitatii.

Si, preferatul meu, este decesul datorat bronzului artificial. Din fericire acest factor va omori doar o anumita categorie sociala. Dar una importanta, zic eu!

Daca stiti si voi alte cauze care pot provoca decesul la fel ca si fumatul, nu ezitati sa-mi scrieti!

sursa imaginii: http://bit.ly/2AkViEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.