supraponderabilitate

Persoanele supraponderale sau obeze: nu le plac!

Mi-am dat seama ca displac persoanele supraponderale sau obeze. Uneori chiar am impresia ca le urasc. Cred ca am mai scris despre asta, dar din nou simt nevoia sa ma exprim.

Toata viata am “rezonat” cu aceste persoane. Nu stim ce trecut, ce viata, ce experiente. Nu putem sa judecam ceva inainte sa cunoastem intregul scenariu.

Cu toate astea, toti cei pe care ii cunosc si au ajuns asa au o poveste destul de simpla. Nu le-a mai pasat. De ei, de viata, de tot.

Persoanele supraponderale au o stima de sine scazuta

Cand ajungi sa nu poti sa te misti sau sa o faci cu mare dificultate, atunci ai o problema. Una la nivel psihic. Clar exista aceasta problema de la inceput, altfel nu ai fi ajuns la atat de multe kilograme.

Sunt atat de dese momentele in viata in care iti gasesti refugiul in mancare. Stiu cum este. Trec si eu zilnic aproape prin astfel de experiente.

Dar iti permiti o zi, o saptamana, o luna, apoi te opresti. Iti gasesti din nou energia, puterea, echilibrul si te opresti.

Nu zice nimeni sa ai o silueta de invidiat, sa ai definite toate categoriile musculare. Trebuie sa te simti bine asa cum esti. Sa iti iubesti propriul corp. Insa toate trebuie sa fie facute cu limita.

Falsitate si tristete

Exista variante tot timpul. Trebuie doar sa cauti solutii.

Aceste persoane sunt frustrate. Cu toate ca multe dintre ele uneori par a fi amuzante, chiar fericite, sunt genul in care nu poti avea incredere.

Genul care te vor dezamagi atunci cand ai mai multa nevoie. Pentru ca de fapt nu sunt fericite cu adevarat aceste persoane. Se ascund, isi pun o masca. Incearca sa impresioneze prin ceva, iar acel ceva este umorul.

Dar ele de fapt nu sunt nici amuzante, nici fericite, de multe ori sunt chiar rele. Este trist, pentru ca de fapt nu e vina nimanui. Iar din acest motiv le displac. Pentru ca nu au curajul sa fie cine sunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.