pistabici

Pista de biciclete din hartie igienica reciclata

In urma cu circa o luna scriam despre pista de biciclete care se incarca in timpul zilei la lumina soarelui si in timpul noptii lumineaza. In nordul Poloniei este aceasta pista speciala si este facuta dintr-un material sintetic.

Tot atunci scriam si despre faptul ca probabil polonezii s-au inspirat de la olandezi, care aveau deja o astfel de pista, diferenta consta in faptul ca era luminata cu leduri (a lor nu era eco-friendly).

Se pare ca acum e randul olandezilor sa ne impresioneze. Acestia au facut o pista din hartie igienica reciclata. Pista are o lungime de un kilometru si leaga orasele Stiens si Leeuwarden.

O pista de biciclete din hartie reciclata

Doua companii din Olanda au dezvoltat o tehnologie prin care pot folosi deseul pentru a asfalta trotuare sau strazi.

Hartia igienica folosita si aruncata este reutilizata sub forma de material afanat, sterilizata la temperaturi inalte. In fiecare zi companiile au reusit sa recupereze 400 de kilograme de celuloza.

Si astfel, un deseu care reprezinta o “povara” pentru societate si mediu, se transforma in ceva util.

Pista pentru biciclete din Olanda are un aspect normal. Ca sa glumim putin, putem afirma si ca nu miroase.

Pista de biciclete ecologica

Atata timp cat binele planetei este luat in considerare, nu conteaza profitul pe care il fac diverse companii sau persoane fizice.

Daca asta ar fi ideea de baza dupa care s-ar ghida fiecare societate, cu siguranta am avea cu totii o viata mai buna si probabil planeta noastra o viata mai lunga.

Trebuie sa nu uitam ca fiecare actiune isi are consecintele si ca de multe ori binele nostru inseamna raul altcuiva.

In cazul in care aveti de ales, intre a face ceva bine care va ia putin timp si ceva care va ia mai mult timp dar are consecinte mai grave, alegeti calea cea lunga. Sugestia mea!

sursa imaginii: http://bit.ly/2ixGldT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.