poftele

Poftele sunt periculoase dar trebuie sa nu renunti niciodata

Lupta cu poftele este una extrem de dificila. Si scriu asta pentru ca ma confrunt cu aceasta problema de ani de zile.

Am ajuns sa nu mai plac persoanele supraponderale, obeze, doar pentru ca stiu cat e de greu si cumva le blamez ca au pierdut batalia.

Daca te numeri printre cei care au cu mult peste limita superioara recomandata inaltimii si tipului tau de corp, atunci nu ma uri. Incearca sa ma intelegi.

Stiu ce inseamna sa ai pofte. De alea pe care doar in descrierile femeilor insarcinate le mai auzi. Senzatie permanenta de foame. Pofta de ceva dulce, apoi la 5 minute de ceva sarat. Peste o ora iar ceva dulce. Si pot continua la nesfarsit.

Poftele iti pot schimba viata

Este extrem de greu mai ales cand viata ta nu este completa pe anumite planuri: financiar, profesional, emotional.

Dupa o zi obositoare, dupa epuizare fizica, intelectuala, emotionala, iti cauti refugiu. In ceva ce te va face sa te simti bine.

O inghetata azi, o ciocolata maine, un tort poimaine. Iti zici ca e doar acum, pana trece acest “val”. Apoi zilele se transforma in saptamani, luni si te trezesti ca nimic din dulap nu iti mai bine. Nici macar acei pantaloni supraelastici de care radeai ca intra chiar si o balena.

Fiecare batalie este dificila

Si ajungi sa nu te mai placi, suporti, sa nu ii mai placi sau suporti pe cei din jur. Ai impresia ca totul e o conspiratie in jurul tau si nu te simti vinovata cu nimic.

Tu esti de vina si doar tu poti controla si schimba asta. Si poti! Am avut cu 15 kilograme peste greutatea mea normala si am slabit. A fost una din cele mai mari batalii din viata mea.

A fost greu si mi-am dorit de multe ori sa renunt. Am si renuntat, dar apoi mi-am revenit. O sa va scriu mai multe despre aceasta batalie, pentru ca sper sa va motiveze.

Orice este posibil, uneori insa este mai dificil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.