ora de vara si imunitatea

Poti muri de infarct si la 20 de ani. Ai grija de tine!!!

Ce se intampla cu societatea in care traim? De ce trebuie ca un tanar sa moara de infarct inainte de 30 de ani?

Chiar asa greu este sa intelegem ca nu este bine sa abuzam de nimic: alimentatie, munca, relaxare?!

Ei bine, se pare ca da. An de an se moare din cauza infarctului sau a diferitelor boli cardiace. Iar populatia care moare are varste tot mai “fragede”.

Pe vremea copilariei mele, bunicul avea probleme cu inima (inca are si implineste 84 de ani). In prezent am cativa colegi de scoala (generala, liceu, facultate) care au probleme.

Iar asta nu mai e ceva normal.

Infarct: tot mai des in randul tinerilor

Avem acces la informatii. Stim ce ar trebui sa mancam si cum ar trebui sa traim. In plus, avem acces la tratamente avansate.

Cu toate astea, incidenta bolilor cardiovasculare este in crestere in randul tinerei generatii.

Mancam prea mult mancare procesata, prea grasa, prea multa. Fumam, consumam alcool si ne drogam. Nu dormim suficient si suntem in permanenta stresati.

Nu e de mirare ca organismul nostru incepe sa cedeze inainte sa fi atins varsta la care trebuia sa se intample asta.

Invata sa ai grija de tine!

Este trist sa vezi spitalele pline de pacienti tineri. Cand stii ca o persoana a trait o viata intreaga in abuzuri si a ajuns sa sufere la batranete, parca nu-ti pare asa de rau, pentru ca stia ce face.

Dar cand auzi ca un tanar de 20 si ceva de ani a avut infarct, te sperie. Cat de gresit si-a trait viata incat sa-i cedeze atat de repede corpul?

Si nu ma refer la exceptii. Pentru ca organisme slabe sau predispozitii exista dintotdeauna. In general aceste probleme au inceput sa apara tot mai des, an de an.

Incercati sa aveti un minim de grija de voi. Avem un singur corp si o singura viata. Doar incercand sa fim cat de cat atenti si sa avem grija vom reusi sa avem o viata normala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.