Povestea unui tattoo

In Romania zilelor noastre exista foarte multe persoane cu idei preconcepute pe care imi place sa le numesc “epave ale regimului comunist”. Daca ai in jur de 20 de ani si ai tatuaje “la vedere”, sa nu te mire faptul ca vei fi tratat ca si un drogat, alcoolic, rebel, copil fara viitor sau copil de bani gata. Chiar daca tatuarea pielii se practica inca din perioade antice, acest fenomen a fost asociat foarte mult timp cu o gandire “satanista”. Nu contest faptul ca foarte multe persoane se tatueaza doar pentru ca asa este la moda sau pentru ca doresc sa impresioneze. Nu contest faptul ca pentru foarte multe persoane tatuajul nu reprezinta nimic, ca doar: “asa are vedeta X”.

Insa pentru unele persoane tatuajul pe care il poarta are o poveste importanta, ascunde de multe ori perioade triste sau fericite din viata, reprezentand astfel o parte importanta a trecutului. Pentru a va dovedi acest aspect o sa va prezint povestea unui tatuaj care deja a facut inconjurul lumii. Lupta cu cancerul la san nu este deloc usoara, doar persoanele care au trebuit sa o poarte stiu cat de dificila este. Cu toate acestea, in urma acestei batalii persoanele care supravietuiesc devin mai puternice, mai motivate.

In categoria acestor persoane care au castigat lupta cu cancerul la san se numara si o americanca din Seattle care a suferit o dubla mastectomie la san. In urma acestor interventii aceasta putea sa isi faca o reconstructie mamara (asa cum majoritatea femeilor tinere o fac), insa aceasta a ales varianta tatuarii. Si astfel timp de 2 ani si jumatate, o duminica in fiecare luna, aceasta femeie si-a tatuat forma unui sutien.

Extrem de bine realizat si foarte frumos colorat, tatuajul care ascunde cicatricele dublei mastetcomii a reusit sa devina cunoscut la nivel mondial. In acest fel acest tatuaj a ajutat foarte multe femei din intreaga lume, fiindu-le redata increderea in frumusetea proprie. Acest tatuaj ne ofera o lectie de viata importanta, orice cicatrice poate fi acoperita, orice urma dureroasa a trecutului poate fi ascunsa si in acest fel viata noastra poate fi mai frumoasa. Tatuajul vostru ce poveste ascunde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.