practicarea magiei

Practicarea magiei, o infractiune care te putea omori in trecut

In trecut, practicarea magiei era considerata o infractiune care ducea chiar si la executarea suspectilor. Mai rau decat este considerata crima sau violul in zilele noastre.

Existau pana si cateva teste care determinau daca o persoana practica sau nu magia. Nu iti doreai sa fii diferit. In acea perioada nu era promovata ideea: “Fii unic, fii tu!”

Probabil stiti si voi deja din filme care era cel mai practicat test, cel al rugaciunii. Se considera ca atunci cand esti vrajitor, nu poti pronunta cuvinte sfinte sau rugaciuni.

Trebuia sa reciti “Tatal Nostru” fara sa faci vreo greseala, de orice fel (dictie, pronuntare, omitere, uitare). Uneori chiar si daca recitai corect, erai omorat, pentru ca … Diavolul.

Incantatiile erau si ele folosite cu succes in descoperirea celor posedati. In acest fel Diavolul era obligat sa iasa din trupurile celor pe care ii poseda.

Un alt test “perspicace” care era des folosit, era cel al inotului. Daca o persoana era suspectata de practicarea magiei, era dusa si aruncata intr-o apa.

Practicarea magiei: cele mai stupide teste

In cazul in care reusea sa pluteasca, era clar ca era vrajitoare. Persoanele inocente trebuiau sa se scufunde/inece, pentru ca cei botezati erau “primiti” de apa.

O logica imbatabila. Doamne fereste sa ai abilitati de inotator. Va dati seama ca foarte multi mureau in urma acestui “inteligent” test.

Semnele de pe corp reprezentau si ele un semn cum ca ai fi vrajitor. Trebuia sa nu ai semne, chiar si alunitele sau cicatricile puteau fi considerate ca si semne distince.

Dintre testele folosite mai putem mentiona pe cel al atingerii. Trebuia sa stai nemiscat atunci cand erai atins.

Mai era si un test destul de scarbos. Era luata urina celui suspect, amestecata cu faina (de secara) si cenusa. Se facea din amestec un tort si i se dadea unui caine. Acesta trebuie sa fie “vrajit” si sa rosteasca numele vrajitorului.

Ce bine ca am evoluat. Acum cu totii practicam magia, dar nu ne mai pasa.

sursa imaginii: http://bit.ly/2B9GdbG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.