hunedoara

Prea multa lume a uitat sa viziteze Hunedoara!

Citeam astazi pe Afluent cateva articole despre orasele din tara noastra care merita vizitate si obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratam.

Multe dintre ele au intrat si in itinerarul meu de-a lungul anilor, iar despre cateva stiam doar “din auzite”. Cand am ajuns sa citesc despre Hunedoara si obiectivele turistice din acest judet am devenit nostalgica. Probabil si vremea mohorata contribuie la aprofundarea acestui sentiment de melancolie.

Copilaria joaca un rol important in definirea noastra ca si adult. Am mai scris despre acest subiect in repetate randuri si nu vreau sa revin asupra lui.

Pentru mine, copilaria a reprezentat cea mai frumoasa perioada din viata, asa cum este si normal.

Copilaria ar trebui sa fie cea mai frumoasa etapa a vietii noastre!

Lipsita de griji si inconjurata de oameni care-mi doreau binele, am reusit sa fac doar lucruri care ma faceau fericita. Ar fi frumos ca fiecare copil sa poata trai aceasta experienta, dar din pacate unii nu au parte de ea.

Pentru ca parintii mei locuiau foarte aproape de judetul Hunedoara, cunosc locurile de acolo “ca-n palma”.

Am vizitat aproape fiecare coltisor si am lasat natura sa-mi “inunde” sufletul, pentru ca asta este efectul Muntilor Apuseni asupra mea.

Cu toate ca nu este un judet foarte apreciat, din punct de vedere turistic, la nivel national, Hunedoara are cativa “asi” in maneca pe care ii poate juca destul de bine si in vremurile noastre.

In judetul Hunedoara putem vizita o multime de locuri unice

In vacantele de vara mergeam cel putin o luna la sora bunicii care locuia (inca locuieste) in orasul Brad. Cred ca stiam fiecare exponat din Muzeul Aurului din oras, fiecare piatra, roca sau instrument folosit in mina.

Mi-am imaginat de zeci de ori ca plec de acolo cu celebra “Soparla” de aur si o duc mamei cadou pentru ziua de nastere (era preferata ei).

Tot in judetul Hunedoara puteti vizita unul dintre cele mai frumoase castele din tara noastra, cel al Huniazilor (Corvinilor), sau puteti urca cu telecabina la ruinele Cetatii din orasul Deva.

Nu uitati sa vizitati ruinele cetatii Sarmizegetusa-Regia, capitala politica si religioasa a Daciei, pentru a intelege o parte importanta a istoriei noastre.

Fiecare obiectiv turistic are propria poveste si propriul farmec

De asemenea, puteti merge si in pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca si implicit la Manastirea Prislop sau puteti admira Rezervatia de Zimbri de la Silvut-Hateg.

Frumusetea peisagistica a Parcului National Retezat te va surprinde in fiecare anotimp, iar flora si fauna vor completa feeric fiecare colt din natura.

Consider ca fiecare zona din tara noastra este frumoasa si are specificul ei, trebuie doar sa ii acordam o sansa.

Nu trebuie sa avem idei preconcepute sau sa ne lasam influentati de parerea majoritatii. Sa nu uitam ca suntem diferiti si tocmai acest lucru ne face unici.

sursa imaginii: http://bit.ly/2eKAXlE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.