pista bici

Prima pista pentru biciclete care se incarca ziua

De fiecare data cand vad o bicicleta imi amintesc de copilarie. Dupa citit, mersul cu bicicleta era activitatea mea preferata. Era si un fel de relaxare si deconectare (aveau nevoie si ochii mei de putina liniste).

Cu toate ca nu mai practic nici cititul si nici pedalatul de foarte multi ani, cam de cand am devenit adult si trebuie sa-mi procur singura mancarea, inca indragesc aceste activitati si ma intereseaza.

Ma bucura faptul ca la nivel mondial tot mai multe persoane aleg sa circule cu bicicleta. Fie o fac pentru ei, miscarea fiind recomandata, fie pentru a proteja mediul inconjurator, actiune pe care o respect in totalitate.

Pista de biciclete care se incarca de la lumina soarelui

In nordul Poloniei, acea tara despre care nu stim mare lucru (poate doar ca nemtii au inceput razboiul cu ei), exista o pista care lumineaza noaptea.

Mai exact, pista este facuta dintr-un material sintetic si in timpul zilei se incarca de la lumina soarelui, iar noaptea lumineaza.

Timp de 10 ore se mentine luminata pista pentru biciclete din momentul in care a fost incarcata. Cei de la Institutul de Tehnologie Badan sunt “responsabili” cu aceasta inventie care este in totalitate prietenoasa cu mediul inconjurator.

Ce au polonezii si ce avem noi

Au mai avut si olandezii ceva asemanator, dar a lor era luminata cu leduri. De la prea multa “relaxare” nu s-au mai gandit sa faca pista pentru biciclete si “eco-friendly”.

Noi, romanii, de abia avem cativa kilometri de piste pentru biciclete in toata tara. Nici gand sa putem spera la asa ceva!

Pe noi ne-ar multumi ca macar spre zonele importante sa avem piste si sa nu murim in timp ce le folosim. Pentru ca cele mai multe, fie se termina brusc, fie sunt gandite astfel incat trebuie sa ne facem loc printre masini sau pietoni.

sursa imaginii: http://bit.ly/2ndKsJr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.