paulownia

Primii mei arbori de Paulownia

Uneori auzim lucruri carora nu le acordam importanta, ca mai apoi sa realizam ca am trecut poate prea usor peste.

Astazi o sa va povestesc despre interesanta mea experienta cu un arbore care nu este inca atat de cunoscut in tara noastra, si anume Paulownia.

In urma cu un an, in timp ce stateam mai multe persoane in tarcul pentru catei, am auzit o poveste destul de interesanta.

Una dintre persoanele de acolo, care a crescut in Japonia, urma sa se casatoreasca si ne povestea tot felul de traditii care erau acolo.

Traditii de nunta din Japonia

Mi-a placut un obicei care ar putea fi adaptat si la noi in tara sau pe care eu l-as accepta cu mare drag. Se pare ca atunci cand o fata se naste se planteaza un arbore de Paulownia pentru ca acesta este cunoscut pentru cresterea lui rapida.

In momentul in care fata se casatoreste, arborele este taiat si din el se face un fel de dulap ca si zestre. Pentru ca nu am mai avut rabdare sa devin mama unei fetite si pentru ca am tot citit de atunci despre acest interesant si deosebit arbore, am decis sa imi achizitionez si eu unul.

Primul arbore de Paulownia

Initial am vrut sa-l cumpar gata crescut, dar parca tot e mai frumoasa experienta de la zero. Am cumparat online seminte paulownia pe care le-am primit rapid acasa a doua zi, prin curier, in pungulite sigilate, cu eticheta. Curat si simplu!

Le-am plantat si am asteptat cu oarecare emotii sa iasa ceva (pentru ca nu stiam daca sunt chiar celebrii arbori).

Din rasaduri mi-am pastrat 2 pomisori si restul le-am donat prietenilor pentru ca mi se pare un cadou extrem de frumos!

arbore paulownia

Nu sunt greu de intretinut, nu necesita timp sau spatiu. In prezent sunt in faza de ghiveci, dar pana vara viitoare, daca vor creste in ritmul asta, va trebui sa ii plantez in pamant, pentru ca un arbore de Paulownia intr-un apartament nu este posibil (poate doar daca vreau sa apar la stirile de la ora 17:00).

O sa vreau sa mai fac o comanda de pe www.paulowniaseminte.com si de data asta sa-mi pastrez toti butasii, pentru ca am la maica-mea acasa un teren disponibil si cine stie, poate imi fac o plantatie (ma transform in “paulownier”).

sursa imaginii: pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.