mama

Probleme de mama: cum imi cresc copilul? Singura sau in comunitate?

Tu ce gen de mama esti sau vei fi? Cred ca eu voi fi una obsedata si asta nu stiu daca e ceva neaparat bine.

De cand in jurul meu fetele au inceput sa devina mame, am inceput si eu sa ma “documentez”. In ideea ca nu e niciodata prea mult sau prea tarziu.

Probabil candva aceste informatii imi vor fi utile. Daca nu, macar le ajut pe ele, asa cum pot. Cred ca este si ceva ce-mi place sa fac ca sa am si eu subiecte in comun cu tinerele mamici.

Sa fii mama nu e deloc usor

Meseria de mama nu este deloc una usoara si cu siguranta nu fiecare femeie va fi si o mama buna. Pe langa acel instinct matern iti trebuie si multa rabdare si dorinta sa excelezi. La fel ca si in orice alt domeniu.

Cunosc si vad tot felul de mamici. Mai bune, mai rele, mai implicate sau nu si lista poate continua.

Din exterior este usor sa le judeci, dar nimeni nu stie exact prin ce trec sau au trecut si cat de multe sacrificii fac.

Iar faptul ca avem acces la informatii nu este ceva tocmai usor sau util. Pentru ca pe forumuri sau pe diferite bloguri sau comunitati ajungi sa te pierzi in informatii. Multe inutile.

Alegerile ne definesc

Fiecare e mai buna ca si cealalta, iar atunci cand ai nevoie de o informatie iti vei da seama ca vei obtine o multime de pareri diferite.

Consider ca, la fel ca si orice altceva in viata, trebuie sa te documentezi, dar sa faci asa cum consideri. Pentru ca nu experienta altora este neaparat ceea ce te va ajuta.

Orice vei face o alta mama nu a facut sau nu ar face. Cam asta este adevarul. Iar daca copilul tau va fi influentat de anumite alegeri, macar sa fii sigura ca sunt alegerile tale. Nu influentele lui X sau Y.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.