unghii

Produse pentru unghii

Produsele pentru manichiura sunt sunt utilizate pentru a colora unghiile, pentru a le proteja împotriva daunelor, pentru a înmuia și a intretine cuticulele și pentru a prelungi unghiile. Acestea includ lacuri de unghii și oje și solutii pentru îndepărtarea ojei.

Produsele de manichiură și pedichiură sunt concepute pentru a curăța, exfolia și hidrata mâinile și picioarele. Ele pot conține o mare varietate de ingrediente.

Multe produse au funcții multiple și se pot incadra în mai multe categorii. Categoriile majore sunt după cum urmează: substantele emoliente sunt destinate să curățeze și să înmoaie unghiile si  pielea în pregătirea pentru restul serviciului de manichiură sau pedichiură.

Acestea pot fi vândute ca si concentrate lichide sau ca si cristale, ambele fiind adăugate în apă pentru a obține soluția de înmuiere. În ambele cazuri, un fel de surfactant (= săpun) este de obicei prezent pentru a curăța pielea.

Unele produse conțin, de asemenea, minerale, miere și o varietate de extracte din plante și uleiuri pentru a intretine pielea.

La fel ca în cazul oricărui produs la care pielea este expusă, dacă aveți orice înroșire sau alte iritații ale pielii, clătiți bine zona afectată cu apă  caldă și întrerupeți orice utilizare viitoare a produsului care a cauzat iritarea.

Produsele de exfoliere sunt concepute pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii pentru o piele mai sensibilă și sunt de obicei emulsii pe bază de apă, cu acizii alfa-hidroxi (AHA) și / sau acizii beta-hidroxi și cu un pH scăzut pentru a descompune celulele moarte ale pielii .

Pedichiura exfolianta tinde să fie un pic mai puternica, deoarece  picioarele au tendința de a avea pielea mai groasa.

Unele exfoliante de pedichiură utilizează un pH ridicat (alcalin) mai degrabă decât un pH scăzut (acid) pentru a obține exfolierea; fie va lucra pentru a înmuia pielea.

Protecția solară trebuie utilizată întotdeauna pe zone ale corpului care sunt expuse la soare în decurs de o săptămână de la un serviciu de exfoliere.

Scruburile ating acelasi scop de exfoliere cu abrazive mecanice, cum ar fi cristale de zahar, sare, piatra ponce, margele de polimer sau nisip fin macinat.

Zaharurile și cristalele de sare sunt descompuse de apă și de alte alcooluri, astfel încât aceste produse sunt adeseori pe bază de ulei, cu agenți activi de suprafață care permit spălarea uleiului în contact cu apa.

Datorita pieii mai dure pe picioare, produsele de pedichiura sunt adesea formulate cu granulatie mai groasa decat produsele de manichiura comparabile.

Ca și în cazul produselor de exfoliere, produsele de protecție solară trebuie folosite întotdeauna pe zone ale corpului care sunt expuse la soare în decurs de o săptămână de la un serviciu de exfoliere.

Mastile sunt proiectate pentru a hidrata si calma pielea. Ele sunt în mod obișnuit alcătuite din argile sau alte minerale (“noroi”), infuzate cu ingrediente hidratante, uleiuri esențiale, mentol și / sau extracte din plante.

Mastile de incalzire sunt fara apa cu butilen glicol sau alte ingrediente care provoaca incalzirea la aplicare.

Lotiunile și cremele hidratante sunt destinate să hidrateze, să condiționeze și să abordeze o varietate de condiții cosmetice ale pielii.

Ele sunt, de obicei, emulsii pe bază de apă ale căror ingrediente principale, în afară de apă, sunt de obicei uleiuri (vegetale sau minerale), alcooli parafinici (alcool cetilic, alcool stearilic etc.) și esteri (palmitat de izopropil, stearat de gliceril etc.).

Sunt adesea incluși humectanți cum ar fi propilen glicol sau glicerină, împreună cu vitaminele antioxidante sau cu alte ingrediente care îmbunătățesc produsul.

Loțiunile pentru masaj sunt similare, dar au proprietăți îmbunătățite de “alunecare”, datorită unei alegeri atente a siliconilor, uleiurilor sau esterilor pentru creșterea lubrifierii.

Unele loțiuni specializate pentru manichiură conțin ingrediente de luminare a pielii sau de protecție la soare (SPF).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.