pudra de talc

Radem, glumim, dar mai si gandim!

Puteam sa mor si nu stiam ca Pudra de Talc (cunoscuta si ca pudra pentru bebelusi) poate cauza cancer. Cum au trecut pe langa mine, pana acum, atatea studii si articole?! Zau ca nu stiu cum de am ratat aceasta stire senzationala pana in anul de bastina 2017.

Eram zilele trecute afara si, din vorba in vorba, trei “mamici” fericite de catei, ajungem la subiectul: epilat. Eu ma laudam ca dupa epilat folosesc, uneori, pudra pentru bebelusi, pentru ca ma ajuta sa nu ma irit. Si atunci am auzit fraza care mi-a marcat existenta: “fata, nu stiai, e cancerigena!”.

Valeu, ce spaima am tras pana acasa! Era cat p-aci sa sun la salvare sa ma ia, ca sigur am ceva.

Dar, dupa o spaima buna (dar scurta), astazi mi-am amintit de aceasta noua descoperire din domeniul medical si am decis sa caut si eu “pa net”.

Observ ca de cativa ani buni se tot vorbeste in online despre efectele daunatoare ale Pudrei de Talc.

Pare-se ca Pudra de Talc ar contine Talc mineral, iar acesta este format din Oxigen, Magneziu si Siliciu. Nu stiu eu prea multe despre Siliciu, dar Magneziul ala si Oxigenul zau ca-mi par inofensive.

Se pare ca problema vine de la Talc, ca doar toata povestea asta are si un talc (pentru cunoscatori).

In stare naturala, Talcul contine Azbest si acesta ar putea cauza cancer (cica ar fi fost populara si aceasta descoperire, dar am ratat-o). Dar unii afirma ca Pudra de Talc din comert nu ar contine asa ceva si astfel ar fi inofensiva.

Putem face cancer pulmonar (sau de stomac), daca inhalam (sau consumam) sau cancer ovarian (sau uterin, zic altii), daca ne intra in “zona sensibila”.

Acum, sincera sa fiu, eu doar am dat pe zonele iritate, nici n-am prizat-o si nici n-am folosit-o ca sa ma “usc” mai repede (daca ma intelegeti).

In SUA lucrurile sunt ceva mai complicate. Giganta companie Johnson&Johnson a pierdut procesul cu o femeie care i-a acuzat ca a facut cancer ovarian de la pudra lor (despagubire 110 milioane dolari). Si aceasta nu e singura, mai multe astfel de cazuri au aparut. Ca deh, daca se poate, de ce nu!

Saracii sportivi de performanta, aia nu or mai face cancer? Sau pudra lor e “cancer free”! Cine stie!?

Si noi ca prostii mancam creta in generala ca sa plecam de la scoala!

sursa imaginii: http://bit.ly/2s6giu6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *