preconcepute

Romania: tara intolerantelor (nu la lactoza)

Romania anului 2017 ramane in continuare o tara cu multe idei preconcepute. “Doamne fereste!” sa ai alta orientare sexuala decat cea considerata normala, “Doamne fereste!” sa alaptezi in public si multe alte chestiuni de acest gen.

In conditiile in care copiii invata tot mai putin in scoli, in conditiile in care biserica are o influenta tot mai mare si politica a pus un “val” peste ochii si mintile romanilor, totul pare “la locul lui”.

Pe scurt: cum vad eu normalitatea zilelor noastre

Doar analizand oamenii pe care ii cunosc si ii intalnesc zilnic, periodic, ocazional, realizez ca nu stiu daca vom mai putea recupera vreodata diferenta dintre noi si “occident”. Occidentul reprezentand pentru mine ceea ce ar trebui sa fie normal.

Este bine sa fii credincios. Am mai scris de multe ori despre acest subiect, in cazul in care sunteti interesati.

Credinta ne ofera liniste fizica si psihica. Atat timp cat credinta inseamna altruism si iubire, adica tot ce tine de pozitivitate in gandire, sunt perfect de acord cu ea.

Din pacate, din ceea ce observam in jurul nostru, credinta nu este deloc asa. Credinta reprezinta de fapt religie, in cazul nostru majoritar ortodoxa. Inseamna manipulare in masa si afacere. Cu asta nu sunt de acord!

Inca din cele mai vechi timpuri s-a observat faptul ca omul are diferite obiceiuri sexuale

Relatiile dintre membrii familiei erau permise in antichitate (era si logic pentru ca nu prea aveau cu cine). Relatiile intre partenerii de acelasi sex erau de asemenea permise, la fel cum erau si cele cu copiii sau cu animalele.

In trecut totul era permis, fie ca citim Biblia, Coranul, fie o carte de istorie, biologie, etc., toate rezuma aceleasi obiceiuri.

Ca sa existe totusi o oarecare cenzura, cu timpul, relatiile au inceput sa fie incadrate, etichetate. Nu era normal sa profiti de un copil sau animal, asa cum devenise anormal sa intretii relatii sexuale cu un membru al familiei sau chiar cu un partener de acelasi sex.

Dar de aici si pana la toata aceasta ura impotriva homosexualitatii este un pas enorm. Trebuie sa nu uitam ca normalitatea pe care o percem astazi a fost “dictata” de anumite modificari de-a lungul sutelor/miilor de ani.

Nu este nimic gresit in a-ti manifesta sentimentul de dragoste si fiecare persoana ar trebui sa aiba dreptul la familia pe care o considera normala. Chiar daca pentru restul nu este asa.

La fel ca si cu subiectul alaptatului in spatiile publice

Un copil trebuie hranit o data la doua ore, din cate stiu eu. Este normal ca cel putin o data in perioada de alaptare sa fii intr-un loc in care te “vad” si alte persoane.

Nu gresesti cu nimic, iti exerciti rolul tau de mama. Trebuie sa fii lasata in pace si sa fii considerata normala. Dar nu si la noi in tara.

In Romania anului 2017 inca radem de femeile carora li se vede o parte a sanului, inca insultam homosexualii cu orice ocazie (mai ales in timpul paradelor).

Si toate acestea sunt rezultatul unei educatii deficitare si a unei influente prea mari a Bisericii Ortodoxe si a partidelor politice.

Din pacate, cei mai multi nu sunt capabili sa gandeasca, ci doar sa preia anumite informatii fara sa le “proceseze”. Un fel de “crede si nu cerceta!”.

sursa imaginii: http://bit.ly/2vs623I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.