romania trezeste te

Romania, trezeste-te!

Sunt cateva domenii despre care nu stiu aproape nimic: politic, economic, legislativ. Nu am stiut si nici nu sunt curioasa sa aflu, cel putin nu in prezent.

In familia mea nu prea s-a facut politica. Ocazional, “la un sprit”, il mai auzeam pe taica-miu fabuland despre clasa politica, despre X-ulescu. Dar in general nu ne-a interesat prea mult ce se intampla in aceasta sfera.

Pe masura ce m-am maturizat, am plecat de acasa, am terminat “scoli inalte”, am avut meserii nu chiar asa “inalte”, am realizat un lucru: politica e ca si religia.

Ce inseamna asta pentru mine?

Pe scurt, sunt foarte multi credinciosi si foarte putini cei care cred! Sunt foarte multi care afirma ca sunt credinciosi si nu stiu “pe ce planeta traiesc” si sunt foarte putini oameni “cu sufletul curat”.

Cam asa e si in politica, din punctul meu de vedere.

Prima data in viata mea am iesit la vot in anul in care Iohannis a candidat pentru alegerile prezidentiale, 2014 daca nu ma insel.

Nu pentru ca am crezut ca va reusi sa schimbe ceea ce se intampla in tara noastra, ci pentru ca imi placea cum era ca si om politic.

Imi placea imaginea pe care o crea un presedinte roman in afara granitelor tarii. Imi placea increderea pe care o aveau toti cei cu varste apropiate de a mea in el.

Un jurnalist adevarat!

Cred ca voi mai iesi la vot in cazul in care Moise Guran va candida pentru alegerile prezidentiale, pentru ca imi place foarte mult felul in care gandeste si pentru ca stie destul de multe ca sa merite o astfel de pozitie in societate.

Nu voiam sa comentez despre ce se intampla acum in tara, in Bucuresti, in Piata Victoriei. Nu vreau sa comentez pentru ca asa cum am specificat anterior nu am suficiente informatii si este un domeniu care ma depaseste.

Sunt sigura ca daca din anii ’90 incoace iesea lumea in strada de fiecare data cand clasa politica facea cate o “marsavie”, nu ajungeam in stadiul asta.

Sunt sigura ca doar asa se poate schimba ceva. Sunt convinsa insa si ca nu se vor schimba prea multe. Si nu ma gandesc acum la Colectiv sau la alte proteste (de tipul Rosia Montana), dar in general politica se face dupa cum doresc “Marile Puteri” interne si externe.

In jur de 300k protestari in Piata Victoriei din capitala!

E bine insa ca aproape 300 de mii de oameni au fost dispusi sa iasa in strada, nu pentru ca sa primeasca mai multi bani sau ca sa dobandeasca o viata mai buna, ci pentru ca s-au saturat.

E rau ca majoritatea populatiei cu drept de vot, adica pensionarii, bugetarii, oamenii care traiesc in mediul rural, considera ca toti cei care au iesit in strada sunt “paria” societatii.

Si oricat de multi ar fi in strada, sunt si mai multi cei care stau acasa, in fata televizoarelor, pe posturi abjecte, carora le este “spalat” sistematic creierul.

Oameni care nu ar stii sa schimbe doua linii de metrou in capitala, dar care stiu ce se intampla in Piata Victoriei: “primesc tocanita protestatarii” sau “stau in hoteluri”, “primesc bani pentru caini”.

Este usor sa stai acasa si sa-ti formezi o parere bazandu-te pe ceea ce vezi la TV!

Dupa ce am aflat parerea tuturor oamenilor de peste 50 de ani din familia mea, a celor care desi nu au iesit de mult timp din sat stiu tot ce se intampla in Romania, mi-am dat seama ca degeaba iese lumea in strada, pentru ca ei sunt mai multi.

Nu te pune cu mintea odihnita a unui prost, nu te pune cu tupeul celui care stie doar un lucru si nu poate mai mult de atat.

Imi pare rau ca am o astfel de familie, imi pare bine insa ca nu gandesc ca si ea!

Ii apreciez pe toti cei care trec peste orice si merg in fiecare seara in strada! Datorita lor mai avem o sansa!

Romania, trezeste-te!

sursa imaginii: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.