curatenie

Sa facem curat, sa fim mai curati!

O calitate importanta care le lipseste cu desavarsire romanilor este bunul simt! Nu este normal ca atunci cand faci parte dintr-o colectivitate, sa te porti ca si cum toata lumea ar fi sclavul tau.

De-a lungul timpului mi s-a confirmat in repetate randuri faptul ca suntem diferiti, atat in ceea ce priveste ideile, cat si reactiile sau faptele noastre.

Astazi o sa scriu despre curatenie, un subiect atat de simplu si atat de inexistent in ceea ce priveste Romania secolului nostru.

Tot mai multa lume da dovada ca nu a invatat ce inseamna sa traiesti intr-o societate. Tot mai multa lume uita ca a fii curat si a trai intr-o lume curata este una dintre cele mai importante parti din evolutia noastra pe Terra.

Daca nu am fi inteles asta am avea inca paduchi si raie, am fi inca in pestera, exagerez putin.

Inca de mic copil am invatat ca este important sa fii tu curat, pentru sanatatea ta, dar si sa fie curat in jurul tau (in propria casa, la scoala, la locul de munca).

Imi amintesc si acum sambetele care erau zilele de curatenie generala. In acele zile intorceam casa cu susul in jos doar ca sa scapam de tot praful si mizeria acumulate in timpul saptamanii.

Foloseam celebrele aspiratoare rusesti (cred), care mai mult bagau praful inapoi in casa (imi amintesc doua modele: unul rosu dreptunghiular si unul verde care era ca si un robotel).

De atunci lumea a evoluat foarte mult, acum curatenia se face foarte simplu. Pana si maica-mea a gasit solutia pentru alergiile lui tati, si anume si-a luat un aspirator cu apa. In felul acesta tot polenul si toate particulele de praf ajung in acea apa, iar in urma aspirarii aerul din camere ramane curat.

Pana acum tati trebuia sa fie plecat din camera cand mami aspira pentru ca i se inroseau ochii si stranuta, asa ca nici nu se punea problema sa aspire el. Acum a invatat ce inseamna sa aspiri o casa intreaga, e bine si mai tarziu.

Lumea se schimba, evoluam. Pentru a tine pasul cu schimbarile trebuie sa ne pastram “coloana vertebrala”, sa stim sa ii respectam pe cei din jur si sa stim sa ne respectam pe noi.

Nu sunt obsedata cu curatenia, dar sunt foarte multi oameni care au uitat ce inseamna sa fii civilizat. Sa zicem ca in propria casa poti avea mizeria pana in tavan, dar atunci cand iesi din incinta propriei locuinte nu trebuie sa ii faci pe cei din jur sa se loveasca de mizeria ta.

Asa ar fi frumos, asa ar fi civilizat, asa ar fi etic! Pentru o tara mai curata, dragii mei!

sursa imaginii: http://bit.ly/2kbpA3h