umanitate

“Sa fii om e lucru mare!”

Din punctul meu de vedere, caracteristica principala a omului secolului nostru este rautatea.

Este mult mai usor sa faci rau sau sa gandesti intr-un mod negativ. Observ ca in mod firesc oamenii au uitat sa fie umani, sa faca bine si sa gandeasca pozitiv.

Indiferent daca sunt in mediul urban sau rural, indiferent de zona in care locuiesc, oamenii aleg sa fie negativi si sa fie rai. Asta este observatia mea de pana acum.

Cu toate ca nu au neaparat o motivatie pentru asta, de niciun fel.

Partea umana incepe sa fie data uitarii

Daca poti alege intre a face bine si rau, fara sa ai nimic de castigat din asta si fara sa cunosti persoana respectiva, ce ai alege?

Chiar daca verbal cei mai multi ar zice ca aleg binele, practic (si parerea mea) cei mai multi aleg partea negativa. De ce, nu stiu!?

A face bine nu mai este “la moda” in vremurile in care cu totii ne gandim doar la propria persoana.

Nu scriu toate astea pentru ca m-a dezamagit cineva in mod special sau pentru ca am trait recent o experienta care ma deranjeaza.

Ci pur si simplu pentru ca zilnic sau periodic ma “lovesc” de rautatea celor din jur, atat a persoanelor cunoscute si apropiate, cat si a celor pe care nu ii cunosc.

Alege sa gandesti pozitiv si sa faci bine!

Cu totii avem astfel de experiente si ne-am obisnuit cu ele, le consideram normalitate. Desi o viata normala nu presupune rautatea ca fiind trasatura principala a omului anului 2017.

Daca am incerca, macar pentru o zi, sa alegem doar partea “insorita” a vietii, oare cum ar fi?! Ne-am simti mai bine, am fi mai fericiti?!

Sugestia mea este sa incercati! Sa incercam cu totii sa ne regasim “umanitatea”, sa ne regasim partea insorita a “sufletului”, sa ne “accesam” portiunea din creier responsabila cu gandirea pozitiva.

sursa imaginii: http://bit.ly/2wfrHhg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.