iphone 7 red

Sa-mi iau noul iPhone 7 RED?

Am o mare dilema: sa-mi iau sau nu noul iPhone 7 RED? Hai sa va povestesc tot ce-mi trece acum prin capsor.

In urma cu doua zile ( adica 21 martie ) Apple a lansat iPhone 7 (PRODUCT) RED Special Edition, si in varianta Plus. Telefoanele ca si configuratie sunt identice cu cele deja existente, doar culoarea este modificata.

Au facut aceasta lansare pentru a sarbatori cei 10 ani de colaborare cu fundatia RED. Eu stiam deja de aceasta colaborare cand mi-am cumparat in urma cu doi ani o husa rosie pentru iPad.

Ce inseamna colaborarea dintre Apple si RED?

O parte procentuala din toate produsele de culoare rosie pe care Apple le vinde ajunge in conturile fundatiei RED. Aceasta fundatie lupta cu necrutatorul virus HIV si boala aferenta lui, SIDA (sau AIDS).

In ultimii 10 ani in conturile fundatiei RED au ajuns peste 130 milioane de dolari, ceea ce reprezinta enorm pentru sanatatea oamenilor care sunt ajutati.

Cand am cumparat husa tin minte ca m-am simtit foarte bine, cu toate ca din punct de vedere financiar m-am simtit “mai saraca”. De obicei imi cumpar husele de pe ebay pentru ca sunt ieftine ( nu neaparat si calitative ).

Apple doneaza o parte din incasari fundatiei RED

In vara voi fi in ultimele 6 luni de abonament Orange si pot sa il prelungesc. Asta inseamna ca imi pot schimba telefonul.

As putea astepta pana in iarna cand o sa lanseze Apple si iPhone 7s ( se speculeaza ca o sa lanseze si iPhone 8 – pentru ca implinesc 10 ani de la prima lansare iPhone ).

Deci, fie imi prelungesc abonamentul in vara si imi cumpar noul iPhone 7 RED, fie astept pana in iarna si imi cumpar ce o sa lanseze atunci.

Teoretic daca mai astept imi cumpar un telefon mai bun, dar daca il iau pe cel rosu fac o fapta buna si o sa ma simt la fel de bine ca si acum doi ani si ca si de fiecare data cand am putut ajuta pe cineva.

Trebuie sa aleg intre o fapta buna si un telefon mai bun

Asta este marea mea dilema si in momentul de fata nu stiu ce sa fac. Mai am circa 4 luni in care pot decide, dar vreau sa fac alegerea corecta.

Pentru unii poate parea exagerata preocuparea mea, insa pentru mine alegerea telefonului se face din timp.

Pana acum am reusit ca noul telefon achizitionat prin prelungirea abonamentului sa fie cumparat din banii obtinuti pe cel vechi. Am mare grija de fiecare telefon, iar cand il vand arata si functioneaza impecabil.

Cand imi achizitionez un nou telefon am grija sa ma negociez “la sange” si sa nu accept o oferta doar de dragul de a-mi schimba telefonul. Accept doar atunci cand e pretul cel mai mic la care as putea sa-l obtin.

Stiu! Sunt o zgarcita, dar fiecare face ce crede de cuviinta cu banii, nu-i asa?!

sursa imaginii: apple.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.