gandurile

Sa-ti exprimi gandurile poate fi util: atunci cand cineva iti cere asta!

Stiu ca avem dreptul sa ne exprimam ideile, gandurile, asa cum ne dorim, dar trebuie sa fim rationali, ancorati in realitate.

Social media nu este ceva neaparat negativ pentru evolutie, cu toate ca acum incet-incet s-a transformat in asa ceva.

Clar orice lucru bun in mainile celor care doresc sa profite poate deveni o arma letala. Dar poate viitorul nu este atat de “predictable”.

In zilele noastre esti informat. Mai bine spus, esti bombardat de informatii, uneori fiind foarte dificil sa o alegi pe cea corecta, adevarata.

Exprima-ti gandurile …

Motiv pentru care trebuie sa ajungi in scurt timp expert in alegerea informatiilor reale. Iar pentru unii acest lucru s-a dovedit a fi dificil si poate chiar inutil.

Este foarte simplu sa iti dai seama ca informatiile ajung peste tot. Cum realizezi asta?!

Atunci cand lumea discuta aceleasi subiecte, se uita la aceleasi filme/seriale, viziteaza aceleasi restaurante, poarta aceleasi haine si arata la fel (sau incearca).

Ne pierdem usor identitatea in incercarea de a tine pasul cu evolutia, cu social media. Uitam sa fim noi, sa ne bucuram de ceea ce ne reprezinta.

… atunci cand este cazul

Nu suntem la fel, suntem diferiti, iar asta nu este neaparat ceva rau. Iar ideea nu cred ca a fost vreodata sa ne pierdem in multime. S-a ajuns acolo pentru ca e destul de usor sa profiti de faptul ca prea putini sunt cei care-si doresc sa fie judecati.

Daca vezi ceva ce nu intelegi sau ceva cu care nu “rezonezi”, poti merge mai departe. Nu trebuie sa te opresti si sa incerci sa schimbi idei, caractere sau chiar sa jignesti.

Trebuie sa inveti ca nu esti tu centrul universului, chiar daca e usor sa-ti exprimi ideile in mediul online.

Exprima-le atunci cand este cazul, alaturi de persoane care-ti solicita acest lucru. Nu te transforma intr-un bully doar pentru ca din spatele tastaturii poti fi oricine-ti doresti.

Doar zic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.