saturn

Saturn – recomandarea pentru vacante linistite

In completarea rivierei romanesti, plina de personalitate si cu un farmec aparte, se afla statiunea Saturn, o alegere foarte inspirata pentru cei pasionati de excursii. In apropierea unuia dintre cele mai impresionante obiective turistice din zona Marii Negre – vechiul Callatis, Saturn ofera o capacitate de cazare de aproximativ 13.000 de locuri, dar si o panorama deosebita asupra marii, multumita falezei sale de aproape 30 de metri inaltime!

Cu un tarm dantelat, datorita golfurilor si digurilor, in acest loc veti gasi o multitudine de atractii si distractii, precum cele doua sate de vacanta – Delta si Dunarea, terenuri de sport, discoteci si terase, cinematograful in aer liber sau locurile unde puteti practica sporturi nautice. Daca sunteti amator de excursii, atunci cand va aflati in Saturn, puteti vizita Callatis, regiunile din apropierea Podisului Dobrogean, dar si restul statiunilor, fiecare cu propriul specific si colorit.

Din pacate, insa, efectul de eroziune al plajei se face simtit destul de mult in statiunea Saturn, anul acesta. Totusi, acest lucru nu va fi o problema prea mare, latimea acesteia asigurand intimitatea pe care toti ne-o dorim atunci cand vrem sa ne bronzam. In orice caz, autoritatile au declarat, de curand, ca se ocupa de acest aspect, astfel incat turistii nici nu isi vor da seama de modificarea dimensiunilor plajei din Saturn. Per total, plaja este foarte bine intretinuta, iar lipsa aglomeratiei face sa existe si o curatenie generala impresionanta. Puteti alege si sa va asezati pe sezlonguri, contra unei sume modice de 10 lei pe zi sau sub o umbrela, pentru acelasi pret.

De curand, la inspectia lucrarilor de ecologizare a statiunii Saturn, s-a constatat o imbunatatire evidenta a conditiilor de aici, cei mai multi hotelieri si patroni de terase efectuand lucrari de igienizare, in vederea pregatirii pentru sezonul litoral 2013. mai mult, in unele locuri din aceasta statiune exista hotspoturi, ceea ce inseamna ca veti avea acces la internet prin wi-fi gratuit.

Mult mai ieftina decat restul statiunilor de pe litoral, pretul unui pranz degustat la unul dintre restaurantele de aici ajunge aproximativ 20 ron, int imp ce cazarea, la hoteluri precum Cupidon sau Cleopatra, costa pentru un sejur de 7 zile doar cateva sute de RON.

Ce reprezinta cu adevarat un motiv puternic pentru a va caza in Saturn pe perioada vacantei de vara este prezenta izvoarelor mezotermale sulfuroase, captate sub forma de dusuri, putand avea parte de ele gratuit, si a namlului cu efecte balneoclimaterice deosebite, care ajuta in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. De asemeni, nu trebuie sa uitam nici intrarea in apa, care se face lin, ceea ce transforma statiunea Saturn intr-una ideala pentru familiile ce vin insotite de copii mici sau pentru persoanele care nu stiu sa inoate atat de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.