lucruri inutile

Si voi va aglomerati casa cu lucruri inutile?

In ultimele zile am avut cateva probleme de sanatate si am realizat cat de rau este sa fii neputincios. Cunosteam si inainte acest aspect, dar sa nu pot eu face ceea ce trebuie este destul de grav.

Simt ca totul in jurul meu, mai ales in casa, se naruie incet, zi de zi. Am mostenit sau dezvoltat si un fel de comportament “comunist”, asa ii zic cei din jurul meu.

Trebuie ca totul sa fie ordonat, la locul lui, sa fie curat si mirosul din casa sa fie asa cum trebuie (nici prea-prea, nici foarte-foarte).

In ultimii aproape patru ani am reusit sa-mi mai “domolesc” putin acest caracter “comunist” pentru ca am si un catel. Am mai scris parca despre asta.

Nu mai pot face zilnic curatenie si doar asa ar putea sa fie casa cum imi doresc eu. Sunt constienta de faptul ca niciodata nu va fi totul perfect, dar inca nu pot sa renunt la speranta ca voi reusi, candva, sa fac fata.

Traind in secolul consumului, tindem sa ne aglomeram casa. Avem prea multe haine si mult prea multe lucruri, per total.

Ne trebuie si baterie externa pentru incarcat telefonul si hard extern pentru pozele la care nu ne vom mai uita probabil in urmatorii 10 ani.

Daca mergem pe munte vreodata avem nevoie de bocanci de calitate sau poate de un cort care sa ne permita sa facem fata oricarei schimbari meteo.

Orice am face, fiecare om incearca sa isi adune “pe langa casa”, an de an, tot mai multe lucruri oarecum inutile. Poate ca ele nu vor fi inutile toata viata, dar cea mai mare parte a timpului da.

Cand eram noi copii si mergeam in concedii cu parintii, ne imprumutam de tot ce aveam nevoie. Fiecare avea cate ceva si ii dadea celui apropiat pentru a-i usura vacanta.

Acum fiecare are prea multe si nu le foloseste, incarcandu-si dulapurile, sifonierul, dressing-ul, camara, debaraua sau boxa.

Fiind totul atat de aglomerat iti este foarte greu sa faci curat, sa mentii acea curatenie si sa ai totul “la cheie”.

Din acest motiv in fiecare an, de cate ori am ocazia, incerc sa imi fac un fel de curatenie generala.

Renunt la tot ce are cateva luni de nefolosinta si le depozitez in boxa. Problema este ca nu pot sa renunt si sa le arunc definitiv, din acest motiv, in prezent, imi este oarecum teama sa imi fac curatenia generala si acolo.

De obicei din boxa ajung la maica-mea, neputand renunta definitiv la aproape nimic din ce este inca functionabil.

Aveti si voi aceasta problema?

sursa imaginii: http://bit.ly/2nHo7YP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *